Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kiugró forgalmat hozott a MOL súlynövekedése az MSCI indexben

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 5.   08:26

Erste kommentár Hiába növekedett a MOL súlya az MSCI indexben, jelentős árfolyammozgás nem volt tapasztalható, mindössze a hatalmas forgalomban nyilvánult meg az index átsúlyozás hatása. Ennek...

Erste kommentár

Hiába növekedett a MOL súlya az MSCI indexben, jelentős árfolyammozgás nem volt tapasztalható, mindössze a hatalmas forgalomban nyilvánult meg az index átsúlyozás hatása. Ennek ellenére nem nagyon panaszkodhattak a magyar piac szereplői, hiszen tegnap történelmi csúcsra ugrott a Richter, miután auditált eredménye cirka 3 milliárd forinttal felülmúlta korábbi számokat. A piaci fogadtatás annak ellenére volt ilyen kiemelkedő, hogy az eltérések főleg egyszeri tételekhez kötődtek.


Ismét Macron jött ki jobban az elnökjelöltek vitájából. Bár a megkérdezettek szerint a tegnapi vitát Jean -Luc Melenchon nyerte, aki az első vita óta egyre népszerűbb, de még mindig nem lesz képes beleszólni a választás kimenetelébe. Macron viszont győzedelmeskedett a nagy riválisai fölött, így győzelmi esélyei még tovább javultak.


Ma oldalazásra számítunk a magyar részvénypiacon.


Újabb Fed kormányzó távozik posztjáról

Nem mutattak jelentős elmozdulást a vezető amerikai indexek a tegnapi nap folyamán. Az S&P500 0,06%-ot, a Dow 0,19%-ot, a Nasdaq 0,07%-ot emelkedett.


Váratlanul lemondott posztjáról Jeffrey Lacker, a richmondi Fed elnöke. Az idén szavazati joggal nem bíró Fed kormányzó azok után határozott így, hogy nyilvánosságra hozta, hogy még 2012-ben egy bizalmas információt osztott meg egy elemzővel a Fed politikájával kapcsolatban, a kamatdöntő ülés jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozatala előtt. A Bloomberg információi szerint Lacker idénre összesen 6 kamatemelést tartott szükségesnek, amivel messze a legszigorúbb monetáris politikát támogató Fed kormányzó.


A várt 1,4%-os havi alapú növekedést követően 1,7%-kal növekedett a tartós cikkek rendelésállománya a tengerentúlon februárban. Kisebb negatívumnak számít, hogy a védelmi és légiközlekedési rendelésektől tisztított mutató havi alapon 0,1%-os esést mutatott a várt 0,5%-os emelkedéssel szemben.

Új gazdasági övezet tervére száguld Kína

A Shanghai index 1,2%-ot, a Nikkei 0,3%-ot emelkedett, miközben a Hang Seng index 0,1%-ot csökkent.


A kínai tőzsdén elsősorban a nyersanyag és ipari cégek emelkedtek annak köszönhetően, hogy bejelentették, hogy új gazdasági zónát hoznak létre Peking mellett. Ezzel is csökkenteni kívánják Peking zsúfoltságát és szennyezettségét. Az új, Xiongan névre keresztelt övezet jelentős megrendeléseket adhat például az építőipari vállalatoknak is. Áttételesen pedig megállíthatja a pekingi ingatlanárak emelkedésére irányuló spekulációkat és ez az így felszabaduló forró tőke részben a részvénypiacra áramolhat.


51,3 pontról 52,9 pontra emelkedett a japán szolgáltatóipari beszerzési menedzser index márciusban.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben