Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Márciusi autóértékesítési adatok érkeztek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. április 4.   09:10

Folytatódik a francia elnökjelöltek vitája Csökkenés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,4%-ot, a FTSE 100 0,5%-ot a CAC40 0,7%-ot csökkent. Ma tartják a francia elnökjelöltek második TV vitáját. Az első vitát...

Folytatódik a francia elnökjelöltek vitája

Csökkenés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,4%-ot, a FTSE 100 0,5%-ot a CAC40 0,7%-ot csökkent.


Ma tartják a francia elnökjelöltek második TV vitáját. Az első vitát Emmanuel Macron nyerte, aki akár már az első fordulót is megnyerheti. Korábban még azt mérték a közvélemény kutatók, hogy csak a második fordulóban győzheti le Le Pennt.


Az EKB vizsgálata szerint a Banca Popolare di Vicenza és a Veneto Banca feltőkésítéséhez 6,4 milliárd euróra van szükség. Ebben az esetben a bankok továbbra is szolvensek maradnának.

Dinamikus növekedés a fapados légitársaságoknál

A Ryanair 10%-kal növelte forgalmát márciusban, így összesen 9,4 millió utast szállítottak. A kapacitáskihasználtság változatlanul nagyon magas, 94%. A WizzAir 19%-os forgalomnövekedést tudott felmutatni márciusban, miközben kapacitáskihasználtsága 86,3%-ról 90,4%-ra javult.

A BMW beelőzte a Mercedest

A BMW 31 ezer gépkocsit értékesített márciusban, ami mintegy 1900 személyautóval több, mint a Mercedes eladása, ezzel idén először sikerült az értékesítési versenyben a BMW-nek felülkerekednie. A BMW eladásait elsősorban a SUV kategóriába tartozó X3 és X5 értékesítése dobta meg, ami 43%, illetve 35%-os növekedést tudott felmutatni.

Visszaesett a Fiat eladása

A Fiat Chrysler Automotives eladásai márciusban 5,0%-kal csökkentek, miközben a piac 0,4%-os növekedésre számított. A Chrysler márka eladásai például 33%-kal csökkentek, amit némileg ellensúlyozott a Dodge 10%-os növekedése.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben