Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elbukott az ACA

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. március 27.   08:52

Erste kommentár Elbukott az ACA (Affordable Care Act) módosítása pénteken. Így már nem első, de egy elég jelentős vereséget volt kénytelen elkönyvelni Trump. Ráadásul ebben nagy szerepe volt pártársai...

Erste kommentár

Elbukott az ACA (Affordable Care Act) módosítása pénteken. Így már nem első, de egy elég jelentős vereséget volt kénytelen elkönyvelni Trump. Ráadásul ebben nagy szerepe volt pártársai ellenállásának, amelyek már amúgy is „felvizezték” a törvényt korábban. Mindenesetre a piac nem örül a hírnek, s mind a dollárra, mind a vezető amerikai indexekre negatív hatással van. Még akkor is, ha így megnyílt az út az adótörvények megvitatása felé.


Mindeközben Merkel pártja a CDU, megerősödve került ki a Saar vidéki tartományi választásokon. 5 százalékponttal tudta növelni előnyét s ezzel a 40 százalék fölötti eredménnyel azt sugallja, hogy az őszi választásokon is javulhattak az esélyek. Ennek örülhetnek azok, akik a szigorú fiskális politika hívei Németországban.


A negatív tengerentúli hangulat rányomta bélyegét az ázsiai kereskedésre és Európában is eladói nyomást hoz magával. Így mind a DAX, mind a BUX indexben csökkenést várunk a mai napon.

Marad az Obamacare, terítéken az adóreform

Kis elmozdulással zárták a pénteki kereskedést a vezető amerikai indexek, ugyanis a befektetők kivártak az Obamacare péntek esti képviselőházi szavazása előtt. Az S&P500 0,08%-ot, a Dow 0,29%-ot veszített értékéből, míg a Nasdaq 0,19%-ot emelkedett.


Kellő támogatás híján, az amerikai képviselőház elnöke, Paul Ryan visszavonta a pénteki nap folyamán a republikánusok által kidolgozott új egészségbiztosítási törvénytervezetet. Ezzel az Obamacare továbbra is érvényben marad az Egyesült Államokban, mivel több konzervatív republikánust nem sikerült meggyőzni az új rendszer hatékonyságáról. Az eseményeket követően Donald Trump és Steven Mnuchin, amerikai pénzügyminiszter úgy nyilatkoztak, hogy mostantól az adóreform lesz a republikánusok fókuszában. A dollár gyengüléssel reagált a hírre a ma hajnali kereskedésben.


A vártnál gyengébben alakultak a beszerzési menedzser indexek a tengerentúlon az előzetes márciusi adatok alapján. A Markit feldolgozóipari indexe 53,4 pont lett a várt 54,8 ponthoz képest, ami kisebb visszaesés az előző havi 54,2-es értéktől. A szolgáltatóipari index 52,9 pont lett a várt 54-el szemben, az előző havi 53,8 pontot követően.


James Bullard, a Fed St. Louis-i elnöke szerint nem kéne idén még további kétszer emelni a kamatokon az Egyesült Államokban, ugyanis ez visszafoghatja a gazdasági növekedést. Bullard mindig is a lazább monetáris politikát képviselte a Fed-en belül, így nyilatkozata nem meglepő.


Vele szemben Dennis Lockhart, az Atlanta Fed közelmúltban távozott elnöke úgy nyilatkozott, hogy szerinte van tere a Fed-nek arra, hogy még kétszer emeljen a kamatokon idén.


A mai naptól kezdődően ismét visszaáll a hat órás időeltolódás Budapest és New York között, így az amerikai piacok magyar idő szerint ismét 15:30-tól nyitnak.

Ismét kötvényeket adott el a japán jegybank

Esés jellemezte az ázsiai piacokat a hét első napján. A Nikkei 1,5%-ot, a Hang Seng 0,3%-ot csökkent, miközben a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett. A japán részvénypiac gyengülésében a jen erősödése is erőteljesen szerepet játszott, hiszen az USDJPY árfolyam 110,3-ig esett.


A kötvénylikviditás enyhítése érdekében a japán jegybank ismét 100 milliárd jen (90 milliárd dollár) értékű japán államkötvényt biztosított a piac számára. A héttel véget ér a japán költségvetési év és ilyenkor jellemzően mindig nagyon illikvid az államkötvénypiac.


A dél-koreai ügyész kérvényezte a korábbi elnök, Park Geun-hye letartoztatását hatalommal való visszaélés és korrupció gyanújával.

Határidős piacok

Mind az amerikai mind az európai határidős piacok negatív tartományban vannak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben