Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Még tovább nőttek Macron győzelmi esélyei

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. március 21.   08:22

Erste kommentár Macron nyerte az első TV vitát tegnap este a francia elnökválasztási hajrájának nyitányaként. A függetlenként induló volt szocialista miniszter a választók szerint a legjobb programmal rendelkezik, s...

Erste kommentár

Macron nyerte az első TV vitát tegnap este a francia elnökválasztási hajrájának nyitányaként. A függetlenként induló volt szocialista miniszter a választók szerint a legjobb programmal rendelkezik, s egyre inkább úgy tűnik, hogy ő nyeri a választásokat. Ha nem is az első körben, de nagy valószínűséggel a második körben meglesz az elnöki szék. Franciaországban fél elnöki rendszer van, azaz a kormány részben az elnöknek, részben a parlamentnek felel. Így az az érdekes helyzet alakulhat ki a júniusi parlamenti választások után, hogy a miniszterelnöknek egy adott parlamenti pártnak és egy független elnöknek kell egyszerre megfelelni. Persze ez még mindig jobb, mintha a radikális Le Pen kivinné Franciaországot az EU-ból, s ezzel egy újabb válságot idézne elő.


A mai napon a DAX indexben emelkedést várunk, míg a BUX index is mutathat valamiféle magához térést a tegnapi nagyobb esés után, amely jól mutatja, hogy a BUX felülteljesítése már a múlté. Inkább az alulteljesítés a realitás most és az elkövetkező időszakban.

Ismét korlátozásokat vezetnek be az USA-ba utazókkal szemben

Kisebb lecsorgást jellemezte a tegnapi kereskedést a tengerentúlon. Az S&P500 0,2%-ot, a Dow 0,04%-ot veszített értékéből, míg a Nasdaq stagnált.


Új korlátozást vezet be az USA az oda utazó külföldiekkel szemben. Az intézkedés lényegében ismét muszlim többségű országokat érint hátrányosan. Összesen tíz közel-keleti és afrikai reptér esetében tiltja meg az újonnan hozott határozat, hogy az utasok a mobiltelefonjaikon kívül egyéb elektronikus eszközöket vigyenek fel a fedélzetre az érintett helyszínekről. Az intézkedés pontos részleteiről kedden tesznek közzé részletes tájékoztatást.


Az FBI és az NSA igazgatói a tegnapi kongresszusi meghallgatás során megerősítették, hogy orosz hackerek mind a demokrata, mind a republikánus párt ellen támadásokat hajtottak végre, azonban csak a demokraták kétes e-mailjeit szivárogtatták ki. Emellett az FBI igazgatója cáfolta Trump vádjait, miszerint Obama lehallgatta őt.


Neel Kashkari, a Minneapolis-i Fed elnöke szerint nem kell elkapkodni a kamatemelést. Úgy fogalmazott, nagyon meglepődne, ha a maginfláció 2017-ben elérné a 2%-os értéket. Ő volt az egyedüli tagja a Fed Nyíltpiaci Bizottságának, aki nem értett egyet a 25 bázispontos kamatemeléssel márciusban.


Nem tartogatott sok újdonságot Charles Evans chicagói Fed elnök Fox News-nak adott interjúja. Szerinte idén további két kamatemelés várható, ami az infláció és a fiskális politika függvényében változhat.

Már 13%-ot emelkedett idén a Hang Seng

Vegyes teljesítmény jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,3%-ot csökkent, miközben a Hang Seng 0,4%-ot, a Shanghai index pedig 0,2%-ot emelkedett.


A Hang Seng index tovább folytatta negyedéves menetelését, ezzel 2015. októberi csúcsra jutott vissza az index, mely idén már 13%-ot emelkedett.


A koreai Kospi index 23 hónapos csúcsra emelkedett, a piac optimista az új kormány intézkedéseit illetően.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben