Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Fokozódik a hangulat a holland választások előtt

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. március 13.   08:17

Erste kommentár A szélsőjobb malmára hajtja a vizet a hétvégi eseménysorozat, amelynek során a holland hatóságok megtiltották a török kampányt az országban, s ennek köszönhetően heves tüntetések...

Erste kommentár

A szélsőjobb malmára hajtja a vizet a hétvégi eseménysorozat, amelynek során a holland hatóságok megtiltották a török kampányt az országban, s ennek köszönhetően heves tüntetések voltak mind Törökországban, mind Hollandiában. Így a fej-fej mellett álló jelenlegi kormányzó erő és a szélsőjobb párharcából az utóbbi jöhet ki győztesen a szerdai parlamenti választásokon. Ugyanakkor nagy valószínűséggel így sem fog tudni kormányt alakítani, mert nem fog tudni többségi koalíciót összehozni. Ezért láthatjuk azt, hogy nyugalom van a piacokon.


Ugyan nem piacmozgató hatású a magyar elnök személye, de arra számítunk, hogy újabb öt évre Áder Jánost választja meg a parlament köztársasági elnöknek.


A piacokat a kivárás jellemzi a politikai bizonytalanságok közepette, s így a mai napon oldalazó mozgásra számítunk mind a DAX, mind a BUX esetében.

Kedden a Fehér Házba látogat Angela Merkel

Megtartották a kezdeti pluszokat az amerikai részvényindexek a jó munkaerőpiacai adatokat követően. Az S&P500 0,33%-ot, a Dow 0,21%-ot, a Nasdaq pedig 0,39%-ot emelkedett pénteken.


Egyelőre eseménytelenül indul a hét az Egyesült Államokban, azonban a következő napokban több fontos eseményre is sor kerül. Kedden találkozik Donald Trump Angela Merkel-lel, ami egy fontos mérföldkő lehet az USA és az EU közötti kapcsolatok alakulásának szempontjából. Emellett szerdán hirdeti ki kamat meghatározó ülésének eredményét a Fed Nyíltpiaci Bizottsága, ahol a piac szinte már biztosra veszi a 25 bázispontos kamatemelést.


A gyorsjelentési szezon nagyon a végéhez közelít a tengerentúlon. A fennmaradó öt S&P500 komponens közül az Oracle szerdai jelentését lesz érdemes figyelni.

Nem várható érdemi lépés a japán jegybanktól

Jó hangulatban indult az ázsiai kereskedés. A Hang Seng 1,2%-ot, a Shanghai index 0,6%-ot, a Nikkei 0,2%-ot emelkedett.


A februári japán termelői árindex a várakozásoknak megfelelően 1,0% lett. Ugyanakkor a gépipari megrendelések 8,2%-kal csökkentek év/év alapon januárban, míg a várakozás mindössze 3,7%-os csökkenést vetített előre.


Csütörtökön tartja kamat meghatározó ülését a japán jegybank. Érdemi változás nem várható a monetáris politikában, de elképzelhető, hogy a 10 éves hozamokra vonatkozó célt egy hozamsávra módosítják a jelenlegi 0%-os rögzítés helyett.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow pluszban, míg az S&P, a Nasdaq és a DAX is mínuszban volt.

A DunaHouse bekerül a BUMIX-ba

A tőzsde közzétette a március 20-tól érvényes új BUX és BUMIX összetételt. A BUX-ban nincs változás, míg a BUMIX-ba új tagként a DunaHouse kerül be.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben