Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Banco Bilbao 2016-ig 2,5 milliárd dollárt fektet a dél-amerikai régióba - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. szeptember 12.   10:43

Az ArcelorMittal azért vonult le a szenegáli acélmezőről, mert az ott található vasérc minősége rosszabb volt, mint azt korábban becsülték. Mint írtuk tegnap, a párizsi választott bíróság Szenegálnak adott igazat, abban, hogy az ArcelorMittal vétkes a szerződés felrúgásában, de az okozott kárt illetően még vita van a felek között. Szenegál szerint ez 750...


Az ArcelorMittal azért vonult le a szenegáli acélmezőről, mert az ott található vasérc minősége rosszabb volt, mint azt korábban becsülték. Mint írtuk tegnap, a párizsi választott bíróság Szenegálnak adott igazat, abban, hogy az ArcelorMittal vétkes a szerződés felrúgásában, de az okozott kárt illetően még vita van a felek között. Szenegál szerint ez 750 millió dollár, míg az ArcelorMittal azt mondja, hogy mindent megtesz azért, hogy egy fillért se fizessen. Szerintünk az igazság valahol félúton van, vagyis néhány száz millió dollár vesztesége (részvényenként 10-30 cent) keletkezhet az acélipari óriásnál az ügyből kifolyólag. Az árfolyam különben a 200 napos mozgóátlagot készül fölfelé elhagyni éppen!
A Nomura semlegesről alulteljesítőre minősítette le az európai acélszektort. A Nomura szerint elég valószínűtlen, hogy az európai acélkereslet visszatérjen a 2010-es szintre. Az ArcelorMittal marad az egyedüli társaság, amely vételi minősítésen marad az európai acélpiacon. A Thyssenkrupp semlegesen marad.
A Banco Bilbao bejelentette, hogy 2016-ig 2,5 milliárd dollárt fog fektetni a dél-amerikai régióba. A pénz 40%-át technológiai projektekre fogják költeni. A BBVA stratégiai terve, hogy a régiói iránti elkötelezettségét megerősítse. A befektetés része a csoport növekedési és diverzifikációs stratégiájának.
A BMW-hez tartozó Rolls-Royce is megjelenhet a közeljövőben egy városi terepjáróval, erről beszélt tegnap a BMW egyik vezetője a Frankfurti Auto Show-n.
Miután a BMW látta, hogy milyen sikeresek voltak a Mercedes M osztályos autói tavaly, a cég úgy döntött, hogy megjelenik egy újabb városi terepjáróval, amit „The Boss”-nak neveztek el, és tegnap mutatták be a Frankfurti Auto Show-n. Valójában az X5-ös BMW legújabb modellje lesz, meglepően fejlett technikával. Az 52.800 dollárba kerülő autó képes lesz saját magát elvezetni a dugókban, de éjjellátó funkcióval is rendelkezni fog, hogy könnyen elkerülhessük az állatokkal és emberekkel való ütközést.
Josef Ackermann, a Deutsche Bank korábbi vezérigazgatója azt tervezi, hogy lemond a Siemens felügyelőbizottságánál betöltött elnökhelyettesi posztjáról. A hírt egyelőre nem erősítették meg.
A Deutsche Bank meghosszabbítja Juergen Fitschen társ-vezérigazgatójának mandátumát 2017-ig. A kinevezés eredetileg 2015 májusáig szólt. A 65 éves menedzser 1987-óta vezető tisztségviselője a vállalatnak. A cég azt is bejelentette, hogy négy volt munkavállalója pert nyert a bank ellen, ezért ki kell fizetniük a bérüket és vissza kell venni őket a céghez. Mind a két hír marginális az árfolyam szempontjából.
A Fiat-hoz tartozó Maserati arról számolt be, 2015 második negyedévétől kezdik gyártani a SUV modelljüket, amelyből évente 25.000 darabot terveznek összeállítani.
A JPMorgan semlegesről felülteljesítőre tette az Unicredit papírjait.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben