Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hároméves csúcson a német üzleti bizalmi index

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 23.   08:07

A nap végi emelkedés mentette meg a nyugat-európai börzéket A nyitás után lejtőre kerültek a vezető nyugat-európai indexek, de az utolsó órában emelkedés kezdődött, így megmenekültek az indexek a negatív...

A nap végi emelkedés mentette meg a nyugat-európai börzéket

A nyitás után lejtőre kerültek a vezető nyugat-európai indexek, de az utolsó órában emelkedés kezdődött, így megmenekültek az indexek a negatív zárástól (FTSE100 0,38%, DAX 0,26%, CAC40 0,15%).


A negyedik negyedéves német külkereskedelmi számok pozitív meglepetést okoztak Németországban. Az import a várt 1,8%-nál lényegesen nagyobbat nőtt, mert 3,1%-ot publikáltak. Az export pedig a árt 1,4% helyett 1,8%-os bővülést mutatott negyedéves alapon.


A munkanaphatástól tisztított negyedik negyedéves végleges német GDP 1,7% lett, amely megfelel az előzetes számoknak.


A német Ifo üzleti bizalmi index tegnap 111 pontra kapaszkodott, amely hároméves csúcsot jelent, meghaladva a 109,6 pontos várakozásokat. A jelenlegi helyzetre vonatkozó és a jövőbeli várakozásokat tükröző index is a vártnál nagyobb mértékben emelkedett.


Az eurozónából tegnap érkezett januári inflációs számok a vártnak megfelelően alakultak. Év/év alapon 1,8% volt az áremelkedés üteme, míg a maginfláció 0,9% volt.

A ThyssenKrupp értékesítette brazil egységét

Miután a Thyssenkrupp a héten étékesítette brazil egységét most arra koncentrálnak, hogy Európában is megvalósuljon valamiféle konszolidáció az acéliparon belül. Mind a brazíliai értékesítés, mind pedig az európai erőfeszítések pozitívak, melyre tegnap pozitív árfolyam reakciót láthattunk.


 

A Siemens holdingstruktúrában gondolkodik

A Siemens vezérigazgatója holdingstruktúrába szeretné átszervezni a hatalmasra nőtt társaságot. Ez azonban nem számít teljesen váratlannak, hiszen február eleje óta folyamatosan jelennek meg azok a hírek, hogy egyes üzletágak kisebbségi részesedését önállóan is tőzsdére vinnék. A mostani nyilatkozat is csak ezt a stratégiát támasztja alá.


 

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben