Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb Fed elnök támogatja a mielőbbi kamatemelést

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 20.   08:14

Erste kommentár Hatalmasat, 1,4 százalékpontot ugrott a német termelői árindex, s ezzel 2012-óta nem látott 2,4 százalékra emelkedett, januárban. Ezzel az a baj, hogy miközben az inflációs nyomás...

Erste kommentár

Hatalmasat, 1,4 százalékpontot ugrott a német termelői árindex, s ezzel 2012-óta nem látott 2,4 százalékra emelkedett, januárban. Ezzel az a baj, hogy miközben az inflációs nyomás határozottan növekszik, a keresleti oldal csak visszafogott erősödést mutat. Például a fogyasztói inflációban is inkább az üzemanyagárak hatnak, mint a fogyasztói keresletből adódó áremelkedés. Azaz kíváncsian és kellő óvatossággal figyeljük a fejleményeket.


A mai napon az USA piacai, az elnökök napja miatt zárva vannak. Így visszafogottabb lehet a kereskedés. Ugyanakkor a DAX index esetében emelkedésre számítunk, amelyet a rövidtávú technikai kép is támogat. Itthon oldalazást várunk, ami szintén emelkedéssel zárulhat.


 

Mégsem vásárolja fel a Kraft Heinz az Unilevert

A kereskedés utolsó óráiban megjöttek a vevők az amerikai piacra, így végül kisebb pluszokban fejezték be a vezető indexek a kereskedést. Az S&P500 0,17%-ot, a Dow 0,02%-ot, a Nasdaq pedig 0,41%-ot emelkedett.


Pénteken nagyot emelkedett a Kraft Heinz részvényárfolyama arra a hírre, hogy a vállalat 143 milliárd dolláros ajánlatot tett az Unilever felvásárlására. Két nappal az ajánlat megtétele után azonban máris kudarcba fulladt a felvásárlási kísérlet, ugyanis az Unilever menedzsmentje szerint a részvényenkénti 50 dolláros felvásárlási ár alulértékelte volna a vállalatot. A Kraft Heinz két mértékadó befolyást gyakorló tulajdonosa, a Berkshire Hathaway és a 3G Capital ezért úgy döntöttek, hogy elállnak az akvizíciótól, mivel nem akarják egy esetleges ellenséges felvásárlás látszatát kelteni.


A Cleveland-i Fed elnöke, Loretta Mester támogatna egy kamatemelést a jelenlegi állás szerint, amennyiben a gazdasági folyamatok továbbra is az elmúlt időkben látottak szerint alakulnak.


A mai napon Washington elnök születésnapját ünneplik a tengerentúlon, így nemzeti ünnepnap miatt zárva tartanak a piacok.


 

Meglepő japán külker adatok érkeztek

Optimista hangulatban indult a hét az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,1%-ot, a Hang Seng 0,6%-ot, a Shanghai index 0,9%-ot emelkedett.


Januárban a japán export a várt 5,0% helyett mindössze 1,3%-kal bővült év/év alapon. Miközben az import 8,5%-kal növekedett, míg a várakozás csak 4,8% volt. Az adatokban alapvetően a gyenge autóexport és a növekvő nyersanyagárak miatt emelkedő import tükröződött. Például az Amerikába exportált autómennyiség 6,6%-kal esett vissza.


Kínában a magas légszennyezés miatt néhány tartományban elrendelték az acélipari termelés csökkentését. A termeléscsökkentés előreláthatóan március végéig, az egy hónapos parlamenti ülésszak végéig lesz érvényben.


 

Határidős piacok

Látványosan pluszban tartózkodtak reggel a nyugat-európai határidős piacok, az USA piacain pedig nincsen mozgás, a mai zárva tartás miatt.


 

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben