Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Több perifériás kötvényt vásárolna az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 17.   08:56

Eladói nyomás alatt a nyugat-európai börzék Nem sikerült jól a tegnapi kereskedés a nyugat-európai börzéken. A nyitás után elindultak lefelé az indexek és zárásig nem enyhült az eladói nyomás (FTSE100...

Eladói nyomás alatt a nyugat-európai börzék

Nem sikerült jól a tegnapi kereskedés a nyugat-európai börzéken. A nyitás után elindultak lefelé az indexek és zárásig nem enyhült az eladói nyomás (FTSE100 -0,34%, DAX -0,31%, CAC40 -0,52%).
Az olasz parlament alsóháza is jóváhagyta tegnap a bankmentési programot, amelyet még decemberben jelentettek be. Összesen 20 milliárd eurót jutatnának a bajba jutott bankoknak, természetesen az állami bankmentési szabályoknak megfelelően. Az EKB szerint a Monte dei Paschi di Siena banknak pl. közel 9 milliárd euró szükséges.
Az EKB tegnap publikálta a legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét. A döntéshozók szerint a kötvényvásárlási program szabályain változtatni kellene, hogy a periféria országok kötvényeiből is többet tudjon vásárolni a jegybank. Az olasz és spanyol kötvényhozamok ennek köszönhetően csökkentek.
Januári kiskereskedelmi forgalmi adatokat publikálnak délelőtt az Egyesült Királyságban.

A Lufthansa megállapodott a szakszervezetekkel

Megszületett a megállapodás a Lufthansa és a szakszervezetek között. Ennek értelmében a pilóták 8,7%-os béremelést és egy egyszeri 5000-6000 euró közötti összeget kapnak. Ez összesen 85 millió eurós többletkiadást jelent egy év alatt. A mostani megállapodás 2019 végéig van érvényben. Ezt a költségnövekedést a Lufthansa azzal próbálja meg ellensúlyozni, hogy 40 repülőgépre nem fog vonatkozni a kollektív bérmegállapodás.

Lutonban lesz a WizzAir nyugat-európai bázisa

A WizzAir London Lutonban fogja létrehozni első nyugat-európai bázisát. A légitársaság arra számít, hogy a Brexit ellenére nem fog csökkenni az Angliába irányuló légi forgalom, sőt nagyon optimisták a keresletet illetően. A hírnek nincs árfolyamhatása.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben