Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Profitrealizálás a részvénypiacokon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 17.   08:21

Erste kommentár A tegnapi EKB jegyzőkönyvből azt olvasták ki a befektetők, hogy a központi bank módosíthat az eszközvásárlási programján, amelynek keretében a spanyol és az olasz államkötvényekből...

Erste kommentár

A tegnapi EKB jegyzőkönyvből azt olvasták ki a befektetők, hogy a központi bank módosíthat az eszközvásárlási programján, amelynek keretében a spanyol és az olasz államkötvényekből többet vehet a jövőben a jegybank. Így a spanyol és az olasz hozamok is csökkentek.


Mindeközben a részvénypiacokon alapvetően a profitrealizálás volt az úr. Ha a DAX értékeltségét nézzük, kevésbé vonzó, mint amerikai társai. Ezt láthatjuk is abból, hogy míg az utóbbiak folyamatosan új csúcsokat döntögetnek, addig a DAX továbbra is jó pár százalékra van a két éve felállított csúcsától. A BUX index értékeltsége is kissé feszítettnek tekinthető a jelenlegi szinteken. Így talán nem is meglepő, hogy a mai kissé hírszegényebb kerekedésben és a kissé negatívabb hangulatban valamiféle oldalazásra, lecsorgásra számítunk mindkét index esetében.

Elrepült egy galamb a tornácról

Megpihentek az amerikai piacok a tegnapi kereskedésben, és nagyjából egy fél százalékos tartományban oldalaztak a nap folyamán. Az S&P500 végül 0,09%-os, a Nasdaq 0,08%-os mínuszban zárt, míg a Dow 0,04%-ot emelkedett.


Dennis Lockhart, az atlantai Fed elnöke is biztatóbbnak látja az amerikai gazdaság helyzetét a közelmúltban tapasztalt munkaerőpiaci és inflációs folyamatokat követően. Elmondása szerint eredetileg két kamatemelést várt 2017-re, azonban a hetekben napvilágot látott makrogazdasági adatok után most már 2 vagy 3 kamatemelést tart reálisnak. Lockhart szerint elképzelhető, hogy az erős dollár visszafoghatja a gazdaságot, azonban úgy látja, hogy ennek ellenére bármelyik ülésen kamatot emelhet a Fed.


Továbbra is nagyon pozitív képet festenek a gazdasági hangulatindexek az USA-ban. A Bloomberg fogyasztói elégedettség indexe 48,1 pontra emelkedett az előző hét folyamán az ezt megelőző 47,2 pontos értékről, ami 2007 májusa óta nem látott értéket jelent. Egy picit beárnyékolja a képet, hogy a gazdasági várakozásokat tükröző mutató az előző heti 56 pontról 50 pontra esett.

Látványos emelkedés a kínai vasérc piacán

Az ázsiai piacokra is átragadt a pesszimizmus. A Hang Seng 0,4%-ot, a Nikkei 0,6%-ot, a Shanghai index pedig 0,8%-ot csökkent.


Bár a mai kereskedésben stagnált a kínai vasérc átlagára, azonban ezzel együtt is nagyon erőteljes emelkedést láthattunk tőle a héten. Mind dollárban, mind pedig jüanban számolva 6%-ot emelkedett Kínában a vasérc ára egyetlen hét leforgása alatt.

Határidős piaock

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben