Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentett az UniCredit és az ArcelorMittal is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 10.   08:56

Jó hangulatban telt a kereskedés Nyugat-Európában Bár napon belül volt egy kis megtorpanás, de záráshoz közeledve ismét aktivizálták magukat a vevők, így sikerült pluszban zárniuk a vezető nyugat-európai...

Jó hangulatban telt a kereskedés Nyugat-Európában

Bár napon belül volt egy kis megtorpanás, de záráshoz közeledve ismét aktivizálták magukat a vevők, így sikerült pluszban zárniuk a vezető nyugat-európai börzéknek (FTSE100 0,57%, DAX 0,86%, CAC40 1,25%).
A 2 éves görög államkötvények hozama 10% fölé ugrott, miután a hitelezőkkel folytatott tárgyalások megakadtak. Utoljára tavaly nyáron járt a 2 éves kötvények hozama 10% fölött.
Február közepéig tájékoztatja az EKB a bankokat az új stressz teszt részleteiről. A bankoknak mostantól a következő 3 évre előrejelzést kell majd adniuk a nettó kamatmarzsok alakulására is.

Az előzetes kommunikációnak megfelelő eredmény az UniCredittől

A portfoliótisztításról szólt az UniCredit negyedik negyedéve, ahogy arra profit figyelmeztetésében korábban már fel is hívta a befektetők figyelmét a társaság. A negyedik negyedévben az olasz bank 13,6 milliárd eurós veszteséget könyvelt el, nagyrészt az egyszeri leírások miatt. A bank tőkemegfélése 8,5% alá esett, amit az EKB korábban már kritizált, de a folyamatban lévő tőkeemelést követően még a legszigorúbban értelmezett CET1 mutató is 11,15%-ra, bőven a szabályozói követelmény fölé fog emelkedni. A gyenge tőkehelyzet és eredmény miatt a bank természetesen nem javasolja osztalék fizetését. Mivel az eredmény megfelelt az előzetes kommunikációnak, így a tegnap délutáni közzétételt követően nem váltott ki érdemi árfolyam reakciót.

A növekvő vas- és acélárak javították az ArcelorMittal eredményét

Az ArcelorMittal 2016-ban a várt 57,4 milliárd dollár helyett csak 56,8 milliárd dolláros árbevételt ért el, ennek ellenére 6,26 milliárd dolláros EBITDA eredménye felülmúlta a 6,14 milliárd dolláros elemzői várakozást. A társaság éves profitja 20%-ot javult az emelkedő vas- és acéláraknak köszönhetően.

Nőtt a Lufthansa forgalma

A Lufthansa csoport forgalma 10,5%-kal bővült januárban a tavalyi év azonos időszakához képest, míg kapacitása csak 9,9%-kal emelkedett, így kapacitáskihasználtsága enyhén javulva 76,0%-ra nőtt.

Kisebb akvizíciókra készül az SAP

Az SAP tegnapi befektetői napján arról beszélt, hogy a szinergiák kihasználása érdekében kisebb akvizíciókra készülnek az idei évben, viszont nagyobb felvásárlást nem terveznek, így a mérlegben lévő 3,7 milliárd eurónyi készpénzből tudnak osztalék emelésre és részvény visszavásárlásra is fordítani.

Meghiúsulhat az Infineon tranzakciója

Az Infineon csaknem 4%-ot esett tegnap, miután az amerikai hatóságok kritikus hangot ütöttek meg a Wolfspeed nevű társaság felvásárlásával kapcsolatban, mely nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, így valószínűleg a tranzakció nem kap majd zöld utat. Az Infineon számára az elektromos autók fejlesztése miatt lett volna fontos a Wolfspeed felvásárlása.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben