Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

MSCI felülvizsgálat lesz ma este

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 9.   08:25

Erste kommentár Ma jön az MSCI felülvizsgálat eredménye. Mivel a Richterben a Harding Loevner még az ősz folyamán 5 százalék fölötti tulajdonrészt szerzett, ezért nagy valószínűséggel a ma...

Erste kommentár

Ma jön az MSCI felülvizsgálat eredménye. Mivel a Richterben a Harding Loevner még az ősz folyamán 5 százalék fölötti tulajdonrészt szerzett, ezért nagy valószínűséggel a ma esti közleményben az MSCI a Richter ún. free float faktorát csökkenti az indexben. Ennek köszönhetően pedig a közkézhányad faktor 75-ről 70-re csökkenhet számításaink szerint. Ez 6-7 százalékos súlyfaktor csökkenést eredményezhetne. A CECE már korábban megtette ezt a lépést, ott számítástechnikai okok miatt, néhány hónappal ezelőtt, nagyobb volt a változás. Ha ez bekövetkezik, akkor nagyjából két hetük van az alapkezelőknek az átsúlyozásra. A MOL esetében a közkézhányad alacsony, amely majd a CEZ kötvény várható átváltását követően, esetleg az ősz folyamán növekedhet a jelenlegi 35-ről 40 százalékra, természetesen ez is csak a mi becslésünk. Ennek köszönhetően a MOL súlyfaktora 10-15 százalékkal növekedhet majd, amely részben kompenzálhatja majd az eladói nyomást, amely a kötvények részvényre történő átváltásából jöhet, ha egyáltalán megtörténik szerintünk majd).  Persze ez még a távoli jövő zenéje. Ma este elsősorban a Richterre érdemes koncentrálni megint. S ha már itt tartunk, a tegnapi Allergan eredmény kapcsán beigazolódott a sejtésünk, a cariprazine amerikai értékesítése 94 millió dollár lett 2016-ban, ami azt jelenti, hogy az értékesítés duplázott a negyedik negyedévben, és januárban is 11 százalékos volt a bővülés. Ez azt sugallja, hogy idén a 200 millió dollárt is elérheti az értékesítés, amely a Richter számára 35-40 millió dollár royalty bevételt is jelenthet.


A mai napon a DAX és a BUX index is oldalazhat, de a technikai kép mindkét index esetében egyre csúnyábbnak tűnik a folytatás tekintetében.

Elakadtak a felvásárlások az amerikai egészségbiztosítási piacon

Ledolgozták a nap eleji mínuszokat a tengerentúli részvényindexek és keddi záróértékük körül fejezték be a kereskedést. Az S&P500 0,07%-ot, a Nasdaq 0,15%-ot emelkedett, míg a Dow 0,18%-ot veszített értékéből.


Gátat szabtak a bírák az egészségbiztosítási piac koncentrációjának az USA-ban. Másfél évnyi huzavona után sem az Anthem 48 milliárd dolláros ajánlata a Cigna Corporation felvásárlására, sem az Aetna 37 milliárd dolláros ajánlata a Humana felvásárlására nem jöhet létre a piaci verseny túlzott korlátozása miatt. Utóbbi felek még fellebbezhetnek a közeljövőben, azonban kérdéses, hogy Trump trösztellenes politikájának fényében ez sikerrel járhat-e.


A Boeing lehet a befutó a Singapore Airlines 35 darab utasszállítóra kiírt tenderén, miután a légitársaság áttanulmányozta a rivális Airbus ajánlatát. Listaáron 13,8 milliárd dollárjába kerülhetnek a gépek a légitársaságnak, azonban az iparágban nagyobb megrendelések esetén megszokott, hogy jelentős kedvezményeket adnak a gyártók.

A devizaárfolyam lehet az ütközőpont Trump és Abe találkozóján

Vegyes hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,5%-ot csökkent, a Hang Seng 0,3%-ot, a Shanghai index pedig 0,5%-ot emelkedett.


Shionzo Abe japán miniszterelnök azt javasolta Donald Trumpnak, hogy a devizaárfolyamokkal kapcsolatos vitát ne a pénteki négyszemközti találkozójukon tárgyalják meg, hanem egy G7 vagy G20 csúcs keretében. Trump egyébként azzal vádolja Japánt (is), hogy szándékosan gyengén tartja saját devizáját a versenyképesség ellenében. Ezzel szemben Abe próbálja majd meggyőzni, hogy egyrészt nem interveniáltak a devizapiacon, másrészt pedig az expanzív monetáris politika célja a defláció elkerülése és nem a versenyképesség fokozása Amerika kárára.


A japán gépipari megrendelések decemberben év/év alapon 6,7%-kal növekedtek, szemben a 4,5%-os piaci várakozással.


Januárban 9,8%-kal 2,12 millió darabra csökkent a Kínában eladott gépkocsik száma. A csökkenés hátterében részben a holdújév hatása áll, mely idén már január végén elkezdődött. Másrészt pedig a kisebb autók iránti kereslet lecsökkent, miután az ezekre vonatkozó adókedvezményt 2016 végén kivezették, így igyekeztek még tavaly év vége előtt megvásárolni a gépkocsikat.

Határidős piacok

A Dow kivételével a pozitív tartományban voltak ma reggel a főbb határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben