Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újraéledt a Trump rally

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. január 26.   08:23

Erste Kommentár Trump folyamatosan tárgyal a nagyobb vállalatok vezetőivel a vállalati adók csökkentéséről és a deregulációról. Úgy tűnik, hogy tényleg egy...

Erste Kommentár

Trump folyamatosan tárgyal a nagyobb vállalatok vezetőivel a vállalati adók csökkentéséről és a deregulációról. Úgy tűnik, hogy tényleg egy nagyon kapitalista adminisztrációt és gazdaságot kíván megvalósítani. A vámok esetében pl. eltörölné a kedvezményeket, így egyszerűsítene és effektív vámot is emelne egyszerre. Ugyanakkor pl. az infrastrukturális beruházások terén PPP megoldásokban gondolkodnak, amelyek kisebb terhet rónának a költségvetésre, s ugyanakkor talán több republikánus képviselőt lehetne megnyerni az elképzeléseknek. A demokraták egy jelentős része is támogatja ezeket a terveket, azaz nem is olyan nagy veszély, hogy a republikánusok nem állnak egységesen az infrastrukturális beruházási tervek mögött. Úgy tűnik ez az offenzíva újraélesztette a Trump rallyt, és a Dow Jones index történelmében először húszezer pont fölé emelkedett. Az S&P500 és a Nasdaq is új történelmi csúcson zárt, mégpedig úgy, hogy réssel rugaszkodott el a korábbi bázistól. Ez elég erőteljes szignál a folytatás tekintetében.


A mai napon számos cég teszi közzé eredményét az USA-ban. Ilyen a Caterpillar, a Ford, az Intel, a Starbucks, a PayPal, a Microsoft, vagy éppen az Alphabet (Google). Alapvetően javuló eredményeket vár a piac. Eddig különben 178 S&P500 komponens jelentett. Az össz profittömeg 2,5 százalékkal csökkent, de ez 1 százalékkal haladja meg a várakozásokat. Ugyan nem túl fényes az összesítés, de a meghatározó vállalatok eredménye alapvetően jó lett. Máskülönben az olaj- és a pénzügyi szektor kivételével az árfolyam reakciók pozitívak voltak az eredmény közzétételeket követően.


A DAX ugyan nincs új csúcson, de ez az index is réssel hagyta el a bázist. Így további emelkedést várunk a mai napon. A BUX esetében is valamiféle emelkedés jöhet a jó nemzetközi hangulatnak köszönhetően.

Új csúcson a Dow is, megvan a 20.000 pont

Kilőttek a vezető amerikai indexek a tegnapi kereskedés során. Az S&P500 0,8%-ot, a Nasdaq 0,99%-ot emelkedett, míg a Dow 0,78%-os erősödésének köszönhetően 20.068 ponton zárt és történelme során először átlépte a 20.000-es határt.


A Johnson & Johnson 30 milliárd dollárért felvásárolja az Actelion nevű svájci biotechnológiai vállalatot. Az egyezség részét képezi, hogy a kutatás és fejlesztés részleg ki fog válni az Actelionból és önálló, tőzsdén jegyzett vállalatként folytatja tovább működését. A Johnson & Johnson már a felvásárlás előtt is a világ legnagyobb, egészségügyi termékeket gyártó vállalatának számít, így az üzlet keretében után tovább erősítheti amúgy is erős pozícióját a piacon.


Szerdán döntött Donald Trump az USA-Mexikó határra tervezett fal megépítéséről, továbbá a bevándorlókkal kapcsolatos sokkal szigorúbb fellépésről.


A várakozásoknak megfelelő eredményt jelentett az eBay a negyedik negyedévben. A vállalat 2,4 milliárd dolláros árbevételen 0,54 dolláros tisztított EPS-t ért, ami szinte hajszálra pontosan megegyezik az elemzői konszenzussal. A teljes 2017-es évre a vállalat 9,3 és 9,5 milliárd dollár közötti árbevételt vár, ami 6%-os növekedés lenne az előző évhez képest. Ez enyhén pozitívan lepte meg az elemzőket és eloszlatta a vállalattal kapcsolatos kétségeket, miszerint az Amazon árnyékában nem tudnak már lényeges növekedést felmutatni. A hírekre több mint 8%-ot emelkedett az árfolyam a piaczárást követően.


Szintén megfelelt a várakozásoknak az AT&T negyedik negyedéves profitja. A vállalat 0,66 dolláros tisztított EPS-t jelentett, ami megegyezik az elemzői konszenzussal. Az árbevétel 41,8 milliárd dollár lett, amit ugyancsak pontosan becsültek meg az elemzők. A vállalat árfolyamára továbbra is az lehet komoly hatással, hogy sikerül-e a Time Warner tervezett felvásárlása, amit Donald Trump kampánya során még hevesen ellenzett.

1 éves csúcson a japán kötvények hozama

Ázsiára is átragadt a piacok optimizmusa. A Nikkei 1,8%-ot, a Hang Seng 1,3%-ot, a Shanghai index pedig 0,2%-ot emelkedett.


A japán kötvényhozamok is lekövették a globális hozamemelkedést. A 10 éves japán államkötvények hozama 0,1%-ra emelkedett, ami 1 éves csúcsot jelent. A mostani hozamszintek még így is rendkívül alacsonynak számítanak, meglepetést inkább csak az okozott, hogy a jegybank által meghatározott 0%-os hozamtól sikerült felfelé elrugaszkodni. Azonban a jegybanki hozamrögzítést célszerű inkább egyfajta padlóként kezelni, mintsem egy ténylegesen fix értékként.


Decemberben a kínai vállalatok profitja 2,3%-kal bővült éves összevetésben. Ez jelentős eltérést jelent a novemberi 14,5%-os növekedéshez képest. Ennek oka elsősorban az olaj árában mutatkozó fluktuáció volt.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben