Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Richter már Nyugat-Európában is értékesíti az Allergan fogamzásgátló eszközét - Európai nyitás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. január 19.   09:22

A Richter megállapodást kötött az Allergannal, hogy most már nemcsak Kelet-Európában, hanem Nyugat- Európában is értékesítheti az Allergan levonorgestrel hatóanyagú spirálját, amelyet Levosert-nek hívnak. A Richter a készítményt 2014...

A Richter megállapodást kötött az Allergannal, hogy most már nemcsak Kelet-Európában, hanem Nyugat- Európában is értékesítheti az Allergan levonorgestrel hatóanyagú spirálját, amelyet Levosert-nek hívnak. A Richter a készítményt 2014 óta már fokozatosan bevezette a környező országokban. Mostanra megszerezte az engedélyeket Nyugat-Európában is, így teljes gőzzel indulhat az értékesítés ott is, a meglévő értékesítési hálózaton keresztül. A hír összességében pozitív, de ne feledjük, hogy (i) a terméket nem gyártja, csak értékesíti a Richter, azaz a jövedelmezősége jóval alacsonyabb; (ii) a Richter mérföldkő kifizetéseket eszközöl. Ugyan részletes számokat nem tett közzé a cég, de az látható, hogy ez a termék nem lesz számottevő hatással a részvények értékére, még ha pozitív is a hír.


Néhány napja a BUX is korrekciós fázisba került, ennek ellenére ma enyhe emelkedés kialakulhat az indexen. A DAX esetében is enyhe emelkedésre számítunk annak ellenére, hogy már messzebb jár a korrekcióban. A korrekciós állapot szerintünk még egy darabig el fog tartani.

Piaci áttekintés
- Nagyot szólt a Netflix
- Az EKB ülésére vár a piac
- Esik az olaj, az arany 1.200 dollár alatt
- Nagyot erősödött tegnap a dollár
- Tovább csökkent a kínaiak amerikai állampapír állománya
- Minimális emelkedés jöhet ma a hazai börzén
Nemzetközi hírek
USA
- Kisebb elmozdulásokat láthattunk a tengerentúlon a tegnapi nap folyamán. Az S&P500 0,18%-ot, a Nasdaq 0,31%-ot emelkedett, míg a Dow 0,11%-ot veszített értékéből.
- Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Netflix a negyedik negyedévben. Az online TV szolgáltatásokat nyújtó vállalat 0,15 dolláros EPS-t jelentett a várt 0,13 dollárral szemben. A kiskereskedelmi szektor mellett úgy tűnik, hogy a hagyományos tévézés esetében is egyre inkább az internetes felületeket preferálják az emberek, hiszen rekordnak számító 7,05 millió ember iratkozott fel a vállalat szolgáltatására az elmúlt negyedévben. A következő negyedévre 0,37 dolláros EPS várakozást tett közzé a cég, ami majdnem duplája az elemzők által várt 0,19 dolláros konszenzusnak. A vállalat részvényei a jó hírekre 8%-ot emelkedtek a piaczárás utáni kereskedésben.
- A várt 0,6%-nál gyorsabban, 0,8%-kal nőtt az ipari termelés december hónapban a tengerentúlon. Emellett viszont kedvezőtlen hír, hogy a novemberi 0,4%-os csökkenést 0,7%-os csökkenésre korrigálták.
- A Fed Bézs könyve is biztató jeleket mutat az ipar szempontjából, hiszen a körzetek többsége arról számolt be, hogy a 2016-os gyengébb teljesítmény után fordulat jelei látszanak. A bérek továbbra is közepes ütemben emelkednek a körzetek többségében, emellett pedig több helyen nehézségekbe ütközik az alacsonyabb képesítést igénylő munkahelyek betöltése.
- Janet Yellen szerint az amerikai munkaerőpiac nagyon közel van a teljes foglalkoztatottsághoz és az infláció is a Fed céljának irányába halad, így ésszerűnek tűnik a kamatok fokozatos emelése.
Európa
- Eséssel indították a kereskedést a vezető nyugat-európai börzék, a DAX tudott érdemben elmozdulni felfelé a nap második felében, így sikerült pluszban zárnia a napot (FTSE100 0,38%, DAX 0,51%, CAC40 -0,13%).
- Az eurózónás decemberi inflációs adatok nem okoztak komolyabb meglepetést. Éves alapon a vártnak megfelelően 1,1% volt az áremelkedés üteme, a maginfláció pedig 0,9% volt.
- Ma délután az európai központi bank kamatdöntő ülésére fognak koncentrálni a befektetők. A monetáris kondíciókon valószínűleg nem változtat a jegybank, mert a decemberi ülésen jelentették be az eszközvásárlási program meghosszabbítását 2017 decemberéig. A havi keretösszeget áprilistól 80 milliárd euróról 60 milliárdra csökkentik.
Olaj, arany
- A WTI 51,5 dollárig esett, mivel a befektetők egyre inkább azokra a hírekre koncentrálnak, melyek szerint az USA palaolaj termelőinek aktivitása nő. Másik oldalról mind Szaúd-Arábia, mind Irak megerősítette, hogy betartja a novemberi megállapodás alapján a kvótát. A Nemzetközi Energia Ügynökség vezetője szerint az idei évben jelentős változékonyság lehet az olajpiacon, továbbra is hektikus mozgás várható. A piac ma az EIA készletadataira figyel, a várakozás 1 millió hordó csökkenés.
- Az arany 1.200 dollár alá esett, miután Janet Yellen szerint az USA gazdasága erős, közel a teljes foglalkoztatottsághoz, az infláció emelkedik és az USA a mostani állapotban további kamatemeléseket is kibír. Ez azt jelenti, hogy idén akár 3 kamatemelés is lehet a piaci szereplők szerint. A nagyobb kamatemelési sebesség mindenképpen gyengíti az aranyat, mivel a nemesfém szemben az államkötvényekkel nem fizet hozamot.
Devizák
- Továbbra is körvonalazódik a fordulat az EUR/HUF devizapárban, de eddig még nem indult el intenzívebben a forint gyengülése. A 306,5-nél található támasz fordította meg az árfolyamot és tegnap már 308 felett is járt a kurzus, de a 20 napos mozgóátlag egyelőre ellenállást jelent az árfolyamnak.
- A keddi dollárgyengülésnek nem volt folytatása, mert tegnap már a kereskedés elején erősödni kezdett a dollár és a záráshoz közeledve (a Bézs könyv megjelenését követően) begyorsult az EUR/USD árfolyamának esése. Az 1,062-es támasz közelébe süllyedt vissza az árfolyam, akár még egy fordulós jelzés is kialakulhat, ha a tegnapi dollárerősödés megerősítést nyerne.
Távol-Kelet
- Vegyes képet festenek az ázsiai tőzsdék. A Nikkei 0,9%-ot emelkedett, miközben a Hang Seng és a Shanghai index is 0,4%-ot csökkent.
- Novemberben is tovább folytatódott a Kína által tartott amerikai államkötvény állomány csökkenése. November végén „csak” 1050 milliárd dollár értékű államkötvényt tartottak, ami egy hónap alatt 66,4 milliárd dolláros csökkenést jelent. Egy hónap alatt utoljára 2011 decemberében csökkent ilyen mértékben az állomány.
- A végleges adatok szerint decemberben 4,4%-kal bővült a japán gépipari megrendelések állománya az előző év azonos időszakához képest, ami megegyezik az előzetes várakozásokkal.
- A kínai jegybank likviditást nyújtott a kereskedelmi bankoknak, aminek hatására a bankközi kamatok csökkentek és ezzel tovább folytatódott a normalizálódásuk az év eleji rendkívül magas szintről.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow és a DAX pluszban, a Nasdaq mínuszban volt, míg az S&P értéke nem változott.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben