Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Van még erő az angol fontban

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2017. január 18.   10:25

GBP/HUF: Itt a fordulat A font erősödésének köszönhetően tegnap egy látványos fordulat volt a devizapárban, és úgy tűnik, hogy véget...

GBP/HUF: Itt a fordulat

A font erősödésének köszönhetően tegnap egy látványos fordulat volt a devizapárban, és úgy tűnik, hogy véget érhet a december közepe óta tartó lejtmenet. Bár több ellenállás is látható a közelben, de rövidtávon valószínűleg folytatódhat a devizapár emelkedése.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 348340  357,5366 
 
GBP/USD: Szárnyalt a font

Az angol fontnak 2008 óta nem volt akkora egynapi erősödése a dollárral szemben, mint a tegnapi kereskedésben. Az angol fizetőeszköz 3%-ot erősödött, amely nagyrészt Theresa May kormányfő beszédének köszönhető. Estére már az 1,241-es ellenállást ostromolta a GBP/USD devizapár. A szint áttörésével az 1,272-1,286 közötti ellenállászónáig nyílna tere a font további erősödésének.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,21,15  1,2411,272 
 
EUR/USD: Nagyot gyengült tegnap a dollár

A tegnapi kereskedésben felgyorsult a dollár mélyrepülése az euróval szemben. Az EUR/USD devizapár egy kereskedési nap leforgása alatt 1,059-ről egészen 1,071-ig emelkedett. Donald Trump még a múlt héten adott interjút a Wall Street Journalnak, ahol túl erősnek nevezte a dollárt. Az elmúlt évtizedekben nem volt jellemző, hogy az elnökök a dollár árfolyamát kommentálják. A ma reggeli kereskedés dollárerősödéssel indult, de úgy tűnik ez nem tartott sokáig. A devizapárban a következő ellenállás 1,086-nál található, rövidtávon folytatódhat a dollárgyengülés.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
1,062 1,052 1,086 1,102 
 
EUR/HUF: A 306,5-ös támaszról fordulhat a forint

Egy csökkenő trendcsatornában mozog az EUR/HUF devizapár, de a 306,5-ös támasz megállította a forint erősödését. Egyelőre még a szint felett tartózkodik az árfolyam és fordulatra utaló jelek is vannak a grafikonon, de számos ellenállás látható felfelé. Amíg a 306,5-ös szint nem sérül, addig a forint gyengülése a valószínűbb forgatókönyv, a 309,5-ös szint mellett a mozgóátlagok jelentenek ellenállást.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
306,5 305 309,5 310,5 
 
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben