Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kedvező negyedéves jelentést tett közzé a Ryanair - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2016. november 7.   09:43

Az Adidas bejelentette, hogy újraindítja részvény visszavásárlási programját. Ez azt jelenti, hogy maximum 3 millió részvényt vásárolnak a holnapi naptól kezdődően január 31-ig bezárólag, és legfeljebb 300 millió eurót költenek a programra. Ha a két szélsőértékkel számolunk, akkor 100 eurós részvényár jön ki, ami 26 százalékkal a jelenlegi piaci ár alatt van....


Az Adidas bejelentette, hogy újraindítja részvény visszavásárlási programját. Ez azt jelenti, hogy maximum 3 millió részvényt vásárolnak a holnapi naptól kezdődően január 31-ig bezárólag, és legfeljebb 300 millió eurót költenek a programra. Ha a két szélsőértékkel számolunk, akkor 100 eurós részvényár jön ki, ami 26 százalékkal a jelenlegi piaci ár alatt van. Azaz nagy valószínűséggel messze nem fognak 3 millió részvényt vásárolni, hacsak nem jön egy világégés. A bejelentés egyébként azt jelenti, hogy mintegy 1,5 százaléknyi részvényt vásárolnak vissza, ami kétnapi átlagos forgalomnak felel meg. Azaz a bejelentést nem szabad túlértékelnünk. Ugyanakkor jó indikátor lehet egy újabb emelkedési hullám kialakulásra, amely az elkövetkező napokban elkezdődhet, s a részvénynek legalább a 20-30 napos mozgóátlagig, azaz 150 euró környékéig kellene emelkednie egy ilyen fordulatban.
A Ryanair kedvező negyedéves jelentést tett ma közzé. Az adózott eredmény 912 millió euró lett, szemben a 897 millió eurós várakozással. A Ryanair egyúttal bejelentette, hogy idén november és 2017. február között 550 millió euró értékben fognak részvényeket visszavásárolni. A Ryanair hosszú távú várakozását is megemelte, 2024-re már több mint 200 millió utassal számolnak, szemben a korábbi 180 millió fős várakozással. A most zárult üzleti negyedévben az utas szám 12%-kal bővült és már csaknem elérte a 65 millió főt. A kedvező negyedéves számok, a részvény visszavásárlási program és a megemelt kilátások miatt pozitív árfolyam reakcióra számítunk. A társaság vezérigazgatója az eredménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a fontot az egész évre lefedezték már és olajkitettségük is csaknem teljes mértékben fedezve van.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben