Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Nagyot gyengült a forint árfolyama

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2016. október 26.   12:32

EURHUF: 310 fölé is gyengülhet a forintOktóber eleje óta folyamatosan gyengül a forint árfolyama az euróval szemben. Ma már 309 környékén is...

EURHUF: 310 fölé is gyengülhet a forint

Október eleje óta folyamatosan gyengül a forint árfolyama az euróval szemben. Ma már 309 környékén is állt az EURHUF devizapár jegyzése. A forint gyengülésében jelentős szerepet játszik az MNB sorozatos likviditásnövelő intézkedése. Előbb a SWAP tenderek, aztán a tartalékráta csökkentése, ma pedig az, hogy az eredetileg meghirdetett 150 milliárd helyett csak 100 milliárd forintot helyezhettek el a kereskedelmi bankok az MNB-nél 3 hónapos betétbe. 309 és 310 között egy ellenállászóna látható, de ennek áttörése esetén visszatérhetünk abba az oldalazó sávba, ami az év nagy részében meghatározta az EURHUF árfolyammozgását.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
306,9 302,9  309-310 311,1
 
EURUSD: Megtört a dollár erősödése

Rövidtávon megtörni látszik a dollár erősödő trendje és egy átmeneti korrekció során 1,097-ig emelkedhetne az EURUSD árfolyama, azonban a mostani dollár gyengülést átmenetinek tartjuk és hosszabbtávon továbbra is a dollár erősödés folytatódására számítunk. Az EURUSD szempontjából a november eleji amerikai kamatdöntésnek lesz kiemelt jelentősége. Bár valószínűleg még nem változtatnak az alapkamaton, de a közlemény szövege erőteljesen utalhat majd a decemberi kamatemelésre.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,0821,097  1,11
 
USDJPY: Elakadt a jen gyengülése

Az USDJPY árfolyama napok óta a 104-es ellenálláshoz tapadt és onnan nem tud érdemben egyik irányba sem eltávolodni. A rövidtávú indikátorok alapján hamarosan lefordulhat a 104-es ellenállásról a jen árfolyama. Erős támaszt a 100-as lélektani szint és támasz jelent, bár addig még a 30 napos mozgóátlag 102,6-os értéke is támaszt jelent az USDJPY árfolyam számára.

 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 102,6 100104 ,2107,5 
 
Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben