Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kedvező negyedéves számokat tett közzé a Bayer - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2016. október 26.   09:47

A gyengébb spanyol teljesítményt túlkompenzálta a latin-amerikai eredmény, így a Banco Santander 1,28 milliárd eurós nettó profitja túlszárnyalta az 1,22 milliárdos várakozást. Mindezt csökkenő nettó kamatbevétel mellett érte el a bank, hiszen 7,57 milliárd euró nettó kamatbevételt ért el a tavalyi 8,28 milliárddal szemben. A teljes CET1 tőkemegfelelés...


A gyengébb spanyol teljesítményt túlkompenzálta a latin-amerikai eredmény, így a Banco Santander 1,28 milliárd eurós nettó profitja túlszárnyalta az 1,22 milliárdos várakozást. Mindezt csökkenő nettó kamatbevétel mellett érte el a bank, hiszen 7,57 milliárd euró nettó kamatbevételt ért el a tavalyi 8,28 milliárddal szemben. A teljes CET1 tőkemegfelelés 10,27 százalékról 10,36 százalékra emelkedett, ami szintén jó hír. Enyhe pozitív árfolyam reakciót mutat a részvényár a hírre.
A Bayer kedvező negyedéves számokat tett közzé. A harmadik negyedévben az árbevétel a várakozásoknak megfelelően 11,3 milliárd euró lett, azonban EBITDA szintjén már felülteljesítés volt látható. Az egyszeri tételekkel korrigált EBITDA 2,68 milliárd euró lett, szemben a 2,53 milliárd eurós várakozással. Lényegében az összes jelentősebb szegmens pozitív meglepetést szolgáltatott eredmény tekintetében. Főleg a Life Sciences, a Covestro és gyógyszergyártás üzletágat érdemes kiemelni. A társaság egyúttal jelezte, hogy magabiztosak a 2016-os célok teljesítését illetően. A társaság előrejelzése szerint 2016-ban 46 és 47 milliárd euró közötti árbevételt érhetnek el és a profit százalékos növekedése magas egyszámjegyű lehet.
Tegnap délután a Fiat Chrysler csoport váratlanul közzétette főbb harmadik negyedéves eredményszámait. Az árbevétel 26,8 milliárd euró lett, ami elmaradt a 27,4 milliárd eurós várakozástól. A harmadik negyedévben az adózott profit 606 millió euró volt, míg tavaly csaknem 400 millió eurós veszteséget szenvedett el a társaság. A kedvező harmadik negyedéves számok hatására a társaság megemelte 2016-os eredményvárakozását. Az év egészére 2,3 milliárd eurós eredményre számítanak, míg korábban csak 2 milliárdos eredményre számított a menedzsment.
Az amerikai bíróság immáron hivatalosan is jóváhagyta a Volkswagen 14,7 milliárd dolláros bírságát a dízelcsalás miatt. Az összeg megfelel az előzetes megállapodásban is foglaltakkal, így a piaci szereplőket nem érte meglepetés. Bár egy kockázati tényező ezzel lezárult, nem számítunk árfolyam reakcióra.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben