Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A kedvező Bank of America jelentés sem tudta megfordítani a negatív hangulatot

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. október 18.   09:32

Eddig 41 cég jelentett az 500-ból az S&P500 index komponensei közül. Az eredmény nem rossz, ugyanis a teljes profit 1,2 százalékkal növekedett, ami majdnem 7 százalékponttal haladja meg a várakozásokat. Jó teljesítményt nyújt a pénzügyi szektor,...

Eddig 41 cég jelentett az 500-ból az S&P500 index komponensei közül. Az eredmény nem rossz, ugyanis a teljes profit 1,2 százalékkal növekedett, ami majdnem 7 százalékponttal haladja meg a várakozásokat. Jó teljesítményt nyújt a pénzügyi szektor, amely 6,2 százalékos bővülést tud felmutatni. Ugyanakkor a fogyasztói szolgáltatások és a technológiai szektor gyengélkedik, visszaesést mutat. Ez az utóbbi esetében fájdalmas, hiszen eddig ez volt a piacot húzó szektor. Persze egyelőre csak öt cég jelentett a 49 technológiai cégből, így még szinte akármi is lehet a végeredmény, hiszen eddig a vártnak megfelelően alakultak az adatok. A Bloomberg adatai szerint ennek a negyedévnek már jobban kellett sikerülnie, az ezt megelőző négy negyedévhez képest. Az összesített előrejelzések szerint kétszámjegyű bővülést kellene felmutatni, legalábbis a hagyományos Bloomberg „Earnings Analysis” szerint. A tegnapi gyorsjelentések (BofA, IBM, Netflix) is jobbak lettek a várakozásoknál, de az IBM esetében a befektetők így is a csalódottságuknak adtak hangot a kereskedésben, hiszen negatívan reagált az árfolyam arra, hogy még mindig nem elég erősek a felhő alapú bevételek (pedig nagyot növekedett), de még mindig nem tudja megállítani a profitcsökkenést. A másik két papír pozitívan reagált a hírekre.


A DAX index esetében a mai napon emelkedést várunk. Az árfolyam a 20-30 napos mozgóátlagon billeg, és a tegnapi korrekció után innen próbálkozhat egy megindulással. A BUX esetében is emelkedést várunk egy nap eleji hezitálást követően.

Piaci áttekintés
- A kedvező Bank of America jelentés sem tudta megfordítani a negatív hangulatot
- Eséssel telt a hét első kereskedési napja Európában
- A WTI ismét 50 fölött, 1.262 dollár felett az arany ára
- A dollár és a forint is korrigálni kezdett tegnap
- Jó volt a hangulat a távol-keleti piacokon
- Emelkedésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Egyhangú lefelé csorgás jellemezte tegnap a vezető tengerentúli indexeket. A vállalati jelentések és a makrogazdasági adatok sem tudták izgalomba hozni a befektetőket (Dow Jones -0,29%, S&P500
- 0,3%, Nasdaq -0,27%).
- Zárás után megérkeztek az IBM számai. Bár éves alapon visszaesésről adtak számot, a várakozásokat mégis meghaladták az adatok. A befektetők azonban nem örültek. Az árbevétel 0,3%- kal 19,23 milliárd dollárra csökkent a bázishoz képest, de még így is meghaladja a 19 milliárd dolláros elemzői várakozásokat. A tisztított részvényenkénti profit terén sem panaszkodhat a társaság, 3,29 dollárt publikáltak, a piaci konszenzus 3,23 dollár volt. A profit már évek óta esik a társaságnál, és a befektetők továbbra sem látnak elég pozitív jelzést a fordulathoz. Az is igaz, hogy az újabb üzletágak, pl. a felhő alapú megoldások árbevétele több mint 40%-kal bővült, de a marzsok szűkültek az elmúlt negyedévben, és a gyorsjelentésben vázolt tendenciák egyelőre még nem eléggé meggyőzőek. Zárás után 3%-ot esett az árfolyam.
- A vártnál jobb bevételről és részvényenkénti nyereségről számolt be a Bank of America. 21,64 milliárd dolláros bevételt ért el a bank a 20,97 milliárdos várakozással szemben, a tisztított részvényenkénti profit 0,41 dollár volt a várt 0,34 dollárral szemben. A nettó kamatmarzs is jobb lett a vártnál: 2,23%, a konszenzus 2,21% volt. A kamatbevétel 10,2 milliárd dollárra emelkedett, ami 0,3 milliárddal magasabb a tavalyi értéknél, a hitelállomány 3%-ot, a betétállomány pedig 6%-ot emelkedett tavalyhoz képest. A kötvénykereskedési üzletág teljesített kiemelkedően, 32%-ot növekedett, így 2,77 milliárd dolláros bevételt ért el a várt 2,21 milliárd helyett. A részvénykereskedési üzletág bevétele azonban 17%-ot csökkent és a piaci konszenzust is alulmúlta, 960 millió dollár lett 1,03 milliárd dollár helyett. A kockázati költségek is jól alakultak, 976,5 millió dollárra számított a piac, ezzel szemben 850 millió dollár céltartalékot kellett a banknak megképeznie. A jogi költségek nem voltak jelentősek, 20 millió dollárral 250 millió dollárra csökkentek negyedéves alapon.
- A Netflix számainak örültek a befektetők, zárás után 19%-ot emelkedett az árfolyam. A részvényenkénti profit a várt 6 cent helyett 12 cent lett, az árbevétel pedig 2,29 milliárd dollár, amely 0,1 milliárddal magasabb a konszenzusnál. A 300 ezres várakozás helyett 370 ezer új előfizetője volt a társaságnak az USA-ban. A többi országban pedig 3,2 millióan csatlakoztak a társaság szolgáltatásaihoz, a menedzsment várakozása ennél lényegesen alacsonyabb, 2 millió fő volt.
- Az ipari termelési adat nem okozott meglepetést, a vártnak megfelelően 0,1%-os bővülést publikáltak szeptemberre vonatkozóan.
- Ma inflációs adatok érkeznek a tengerentúlról.
Európa
- Rossz hangulatban telt a hét első kereskedési napja Európában (FTSE100 -0,94%, DAX -0,73%, CAC40 -0,46%).
- Az eurózónás inflációs adat nem okozott meglepetést, szeptemberben 0,4%-os volt az áremelkedés, havi alapon és éves alapon egyaránt. A maginfláció pedig 0,8% volt.
- Az Egyesült Királyságból érkeznek ma inflációs adatok.
Olaj, arany
- A WTI 50,3 dollár volt ma reggel annak ellenére, hogy 50 dollár alatt volt tegnap délután az ára. A piac a növekvő olajkínálat miatt aggódik leginkább: a Bloomberg felmérése szerint 2,1 millió hordóval nőtt az USA nyersolaj kínálata az elmúlt héten. Az olaj 12%-kal emelkedett amióta szeptember végén megegyezés született Algírban a termelés befagyasztásáról. Fontos lesz az OPEC tagok novemberi találkozója is, ahol az egyedi termelési kvótákról konkrétan is döntenek majd. Az elemzők nem várják az olajár csökkenését, hacsak az OPEC megegyezés össze nem omlik.
- Az arany 1.262 dollárra tudott ma reggel emelkedni. Érdekes fejlemény, hogy míg a nagy spekulánsok és a pénzpiaci alapok szállnak ki az az arany ETF-ekből, addig a hosszú távú befektetők növelték pozícióikat. Ez utóbbiak nagyobb arányt képviseltek, ezért is nőtt az ETF-ekben tárolt arany mennyisége. Rövidtávon persze az USA kamatok alakulása a legfontosabb fejlemény, a piac most 67%-os esélyt ad egy decemberi kamatemelésre. A Fed az ipari termelési adatokra figyel talán a leginkább, amelyek az elmúlt hónapokban jobbak voltak. A bostoni Fed kormányzó Eric Rosengren szerint az USA gazdasága már túlfűtött állapotban van, ami további kamatemeléseket kíván. Ez némileg szemben áll Janet Yellen véleményével, aki óvatosabban fogalmazott a héten.
Devizák
- Tegnap elindult a korrekció az EUR/USD devizapárban, miután az elmúlt napokban sokat erősödött a dollár. Az 1,096-os mélypontról a hajnali kereskedésben már 1,102-ig kapaszkodott az árfolyam, és az 1,106-os szintet is visszatesztelheti az árfolyam rövidtávon.
- Az EUR/HUF devizapárban is folytatódott a korrekció. Piacmozgató hír ugyan nem érkezett, de tegnap már a 307-nél található 30 napos mozgóátlagig emelkedett az árfolyam. A következő erősebb ellenállás 310,5-nél található.
Távol-Kelet
- Javult a hangulat az ázsiai börzéken, és meredeken emelkedtek az indexek (Nikkei 0,4%, Hang Seng 1,31%, Shanghai 1,4%).
- A kaszinótársaságok és az ingatlancégek vezették az emelkedést, az előbbi vállalatok a mai jó hangulat előtt nagyot estek, mert az ausztrál Crown Resort szerencsejátékokkal foglalkozó cég alkalmazottait csalás miatt őrizetbe vették.
- A vasúttársaságok a piaccal szemben mozogtak, az eladói nyomás azután alakult ki, hogy a Kyushu Railway leállította a részvénykibocsátását.
- Kínában a hitelállomány bővülésével kapcsolatos adatok érkeztek, szeptemberben 20%-os bővülést mutattak a számok, miközben a várakozás enyhe visszaesés volt.
Határidős piacok
- Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben