Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jól alakul a Vraylar (cariprazine) startja

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. augusztus 9.   09:06

Azon túlmenően, hogy három aranyéremmel jelenleg a hatodik helyen vagyunk az olimpia éremtáblázatában, az Allergan is közzétette negyedéves gyorsjelentését. Ebből pedig kiderül, hogy a Vraylar (cariprazine) startja jól alakul. A második negyedévben a forgalom...

Azon túlmenően, hogy három aranyéremmel jelenleg a hatodik helyen vagyunk az olimpia éremtáblázatában, az Allergan is közzétette negyedéves gyorsjelentését. Ebből pedig kiderül, hogy a Vraylar (cariprazine) startja jól alakul. A második negyedévben a forgalom 11,1 millió dollárra rúgott, amelynek alapján a Richter számításaink szerint 2 millió dollárt kaphat a harmadik negyedévben. Ugyan még mindig korai erős állításokat megfogalmazni, de a proxy-ként használt Latuda és Rexulti nevű gyógyszerek felfutását figyelembe véve jó esély van arra, hogy a Vraylar 2020-ra elérje az 1 milliárd dollár körüli árbevételt. A tegnap közzétett adatok alapján azzal számolunk, hogy idén 80-90 millió dollár árbevételt érhet el a Vraylar. A Richter pedig 2 és 4-5 millió dollárral lehet gazdagabb a harmadik és negyedik negyedévben a becsléseink szerint. Jövőre ez már a 10 millió dollár környékére is ugorhat negyedévente, legalábbis ha a gyengébb teljesítményű Latuda felfutásával számolunk, miközben a cariprazine, mint gyógyszer, inkább a Rexulti-hoz van közelebb, amelynek gyorsabb a felfutása.


Mindeközben a DAX tegnap a nap végére elfáradt, és ma is a negatív tartományban tervezi a nyitást. Mindennek ellenére továbbra is azt gondoljuk, hogy hamarosan jön a 10.500 pont környéki szintnek az áttörése. A negatív kezdés után pozitív fordulatra számítunk a DAX index esetében.


A BUX továbbra is technikai korrekcióban van, de a csökkenést gátolja a 30 napos mozgóátlag. Sőt, mintha beszorult volna a 20 és a 30 napos mozgóátlagok közé. Összességében oldalazásra számítunk a mai napon.

Piaci áttekintés
- Jól debütált a Twilio
- További lazítás is jöhet a brit jegybank részéről
- Tovább emelkedik a WTI a lehetséges OPEC ülés miatt, stagnál az arany
- A forint 310-ről pattant vissza
- Nem kell aggódni a kínai infláció miatt
- Oldalazásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- A pénteki csúcsokat követően nyugodtan telt a tegnapi kereskedés a tengerentúlon, mérsékelt eséssel zártak a piacok (Dow Jones -0,08%, S&P500 -0,09%, Nasdaq -0,15%).
- A múlt heti munkaerőpiaci adatokat követően az előttünk álló napok makrogazdasági adatok terén szegényesek lesznek, és a vállalati jelentések sem érkeznek már olyan sűrűséggel mint az elmúlt hetekben.
- A nemrég tőzsdére került Twilio második negyedéves bevétele 70%-kal 64,5 millió dollárra emelkedett a felhasználói létszám növekedése miatt. Már most olyan cégek az ügyfelei, mint az Uber, az airbnb vagy éppen a WhatsApp. A video- és hangalapú eszközökkel kommunikáló cloud cég tisztított eredménye részvényenként 11 cent lett a várt 14 centes mínusz helyett. A menedzsment 253-257 millió dolláros éves árbevételt és 28-30 centes veszteséget jelez előre az évre. A piac ezzel szemben 242 millió dollárral és 36 centes mínusszal számolt.
Európa
- Az európai indexek közül a CAC40 index 0,11%-ot, a FTSE100 index 0,2%-ot, a DAX index pedig 0,6%-ot emelkedett.
- A Bank of England tanácstagja, Ian McCafferty szerint további kamatvágás és az eszközvásárlási program megemelése jöhet, amennyiben tovább romlanak a gazdaság növekedési kilátásai.
- A német import hó/hó alapon júniusban 1%-kal nőtt 0,6% helyett, miközben az export 1% helyett 0,3%-kal bővült.
Olaj, arany
- A WTI 42,7 dollár volt ma reggel. A tegnapi nap fő hajtóereje az a szóbeszéd volt, miszerint jövő héten informális OPEC ülés lehet, ahol ismét a kínálat csökkentése lehet a téma. A delegáltak mindenesetre nem jelezték, hogy lenne ilyen jellegű felvetés. Jelentős eladási pozíció zárására is sor kerülhetett a piaci statisztikák szerint, ami hozzájárult az elmúlt három nap jelentős emelkedéséhez.
- Az arany 1.332 dolláron zárt tegnap. Az arany ára eshet a következő napokban a becslések szerint, mivel az USA gazdasága jól teljesít, az Európa miatti félelmek pedig gyengülnek. Az arany esetében a befektetők egyre nagyobb esélyét látják egy őszi kamatemelésnek, ami jelentősen lecsökkentheti a nemesfém vonzerejét. Az arany idén már 26%-kal emelkedett.
Devizák
- A pénteki munkaerőpiaci adatokat követően erősödni tudott a dollár az euróval szemben, de zárásra visszahúzták az árfolyamot az 1,107-nél található 200 napos mozgóátlagig, ahol egyébként a 20 és a 30 napos mozgóátlag is található. Tegnap egy nagyon szűk sávban mozgott az árfolyam, majd a reggeli kereskedésben folytatódott a tengerentúli fizetőeszköz erősödése. A fent említett támasz törésével az 1,095-ös lokális mélypontig nyílna tere az árfolyam esésének.
- Továbbra is a 310-es szinttel kacérkodik az EUR/HUF árfolyama, tegnap sikerült a támaszról visszapattannia a kurzusnak. Zárásra már 311,2-ig emelkedett az árfolyam, továbbra is fordulatot várunk a devizapárban.
Távol-Kelet
- Jellemzően pozitív hangulat uralkodott Ázsiában. A Nikkei és a Shanghai index egyaránt 0,7%-ot emelkedett, miközben a Hang Seng index 0,1%-ot csökkent.
- Az indiai jegybank a várakozásoknak megfelelően tartotta az alapkamatot. Az indiai jegybank azon kevés jegybank közé tartozik, mely még mindig magas, 6% körüli inflációs rátával küzd.
- Továbbra is mérsékelt maradt a kínai infláció. Júliusban 1,8%-ra mérséklődött az infláció üteme, ami a gazdaság stabilizálódására utal és bőven az inflációs célon belül van, így a jegybanknak nem kell aggódnia az infláció miatt.
- Júliusban 23,3%-kal bővült Kínában az új autók eladása, így már 1,6 millió darabot adtak el a hónapban.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben