Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Ryanair a jegyárak további csökkenésével számol - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2016. július 25.   09:50

A Bloomberg értesülései szerint a Banco Bilbao legalább 2000 fős leépítésre készül költségcsökkentő programjának keretében a jelenlegi 137 ezer főből. A leépítés elsősorban a fiókhálózatot és a hitelezési területeket érintené. Hivatalos bejelentést egyelőre még nem tett a spanyol bankcsoport.


A Bloomberg értesülései szerint a Banco Bilbao legalább 2000 fős leépítésre készül költségcsökkentő programjának keretében a jelenlegi 137 ezer főből. A leépítés elsősorban a fiókhálózatot és a hitelezési területeket érintené. Hivatalos bejelentést egyelőre még nem tett a spanyol bankcsoport.
A Lufthansa 700 fővel csökkentené a hajtómű karbantartással foglalkozó üzletágát, részben a megnövekedett verseny, részben pedig az új hajtóművek alacsonyabb karbantartási igénye miatt. Jelentősebb eredményhatás nem várható a lépéstől, így árfolyamhatásra sem számítunk.
A Ryanair az első negyedévben 256 millió eurós nettó profitot ért el, ami 9 millió euróval marad el a piac várakozásától (tavaly 245 millió euró volt a profit). Az árbevétel a tavalyi 1,65 milliárd euróról 1,69 milliárd euróra emelkedett, a piaci konszenzussal összhangban. A jegyárak 10%-kal csökkentek, miközben az utasforgalom 11%-kal emelkedett, a kapacitás kihasználtság pedig 2 százalékponttal 94%-ra javult. A költségek 9%-kal csökkentek (az üzemanyagot leszámítva 4%-kal). A 2017-es pénzügyi évre vonatkozó profit előrejelzést csökkentette a társaság, mert a Brexit következtében gyengülő kereslettel számolnak. A nettó profit 1,38-1,43 milliárd euró között lehet idén. A pénzügyi vezérigazgató szerint felerősödtek a lefelé mutató kockázatok. A menedzsment a jegyárak további csökkenésével számol, szeptember végéig 8%-os lehet ennek a mértéke, miközben korábban 5-7% közötti csökkenésre számítottak. A második félévben már 10-12% között csökkenhetnek a viteldíjak.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben