Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Ismét erősödik a dollár

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2016. július 20.   14:46

EUR/USD: Az 1,10-es támasz alatt az árfolyam Tegnap kora délután a dollár magasabb fokozatra kapcsolt, és intenzív erősödés vette kezdetét. Napon belül az 1,10-es támaszt is megérintette az EUR/USD...

EUR/USD: Az 1,10-es támasz alatt az árfolyam
Tegnap kora délután a dollár magasabb fokozatra kapcsolt, és intenzív erősödés vette kezdetét. Napon belül az 1,10-es támaszt is megérintette az EUR/USD devizapár, de ma ismét sikerült a szint alá kerülnie. A gazdaság bővüléséről árulkodó, várakozásoknál kedvezőbb házépítési statisztika adott lendületet a tengerentúli fizetőeszköznek, de a kamatemelési várakozások is erősödtek az utóbbi napokban. Az 1,10-es támasz alatt pedig további dollárerősödés előtt nyílna meg a tér.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,082 1,0551,115 1,143 
 
EUR/HUF: Napok óta mozdulatlan az árfolyam
A héten nem volt izgalmas mozgás a devizapárban, a 20 és 30 napos mozgóátlagok közé szorult az árfolyam, amely egy nagyon szűk mozgástartományt jelent. Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy a sávból melyik irányba indulhat el a devizapár, ezért egyelőre érdemes kivárni. Kitörés esetén a 312,5 illetve a 318,5-ös szinteket érdemes figyelni.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 312,5310 318,5  322
 
USD/HUF: További emelkedés várható
A devizapár visszapattant múlt héten a 200 napos mozgóátlagról és a dollár erősödésével párhuzamosan egyre feljebb kerül az árfolyam. Egy emelkedő trendcsatornában mozog a devizapár, és célba veheti a 295 forintnál található lokális maximumát.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 280,5272,5  292,5295 
 
EURTRY: Gyors gyengülés a lírában
Az erőteljesen gyengülő török lírát is érdemes megemlíteni, a tegnap délutáni órákban indult el felfelé az EUR/TRY árfolyama. A török jegybank tegnapi kamatdöntő ülésén 25 bázisponttal 8,75%-ra csökkentette a kamatfolyosó felső szélét, amely egyébként megfelel a várakozásoknak. A líra azonban közel kéthavi mélypontra, 3,37-ig gyengült az euróval szemben. A tavaly őszi 3,48-as csúcsig még bőven gyengülhet a líra.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 3,183,14 3,37 3,48 
 
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben