Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

1,63 milliárd euróra csökkent a nettó kamatjövedelem a Commerzbank-nál - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. augusztus 8.   10:11

Nem sikerült jól az Adidas ma reggel publikált gyorsjelentése. A második negyedéves árbevétel 3,38 milliárd euró lett a várt 3,43 milliárd euró helyett, ami 3,8%-os csökkenést jelent. A bruttó marzs 50,1% lett, ami magasabb, mint a várt 49,3%. Az operatív eredmény 252 millió euró lett, ami elmarad a várt 264,8 millió eurótól. Az adózott eredmény a várt...


Nem sikerült jól az Adidas ma reggel publikált gyorsjelentése. A második negyedéves árbevétel 3,38 milliárd euró lett a várt 3,43 milliárd euró helyett, ami 3,8%-os csökkenést jelent. A bruttó marzs 50,1% lett, ami magasabb, mint a várt 49,3%. Az operatív eredmény 252 millió euró lett, ami elmarad a várt 264,8 millió eurótól. Az adózott eredmény a várt 175,8 millió euró helyett 172 millió euró lett. A társaság a gyenge európai kereslet következményeként csökkentette a 2013 várakozásokat és most már csak alacsony, 5% alatt maradó növekedést prognosztizálnak. A második negyedéves árbevételt negatívan befolyásolta, hogy a legnagyobb piacon, Nyugat-Európában, 12,1%-kal esett vissza az árbevétel, amit az ázsiai és latin-amerikai növekedés sem tudott ellensúlyozni.
Egyre optimistábbak az elemzők az ArcelorMittal tekintetében. Az év második felében már valamiféle fordulat következhet be az acélgyártásban, s elindulhat a kereslet növekedése is. Így talán nem is meglepő, hogy a cég 17,8 millió eurós beruházást tervez az észak-spanyolországi gyárában, ahol rúd- és hengerelt acélt gyártanak. A beruházás nem túl jelentős, de jelzésértékű a jövőre nézve.
Vajon mi a közös az okos telefonokban és a készülő BMW i8-as modellben? Az üveg: a karcolásálló Gorilla Glass. Az i8 lesz az első sorozatgyártású autó, ahol kémiailag edzett üveget fognak használni, ami sokkal tartósabb, könnyebb és hangelnyelő tulajdonságai miatt is előnyösebb a hagyományos üvegnél. A BMW azt mondta, hogy egyelőre csak a hátsó szélvédőt fogják ezzel a speciális üveggel kiváltani.
Az egy évvel korábbi 1,78 milliárd euróról 1,63 milliárd euróra csökkent a nettó kamatjövedelem a Commerzbank-nál. A hitelekre képzett céltartalék levonását követően a nettó kamatjövedelem a várt 1,09 milliárd euró helyett 1,35 milliárd euró lett. Ennek ellenére az adózott eredmény meghaladta a várakozásokat. A várt 4,6 millió helyett 43 millió euróról számolt be a társaság, ami százalékosan jelentős különbség, ám abszolút értékben nem, ennek ellenére az árfolyam 5%-ot meghaladó emelkedéssel reagált. Tovább folytatódott a kockázattal súlyozott mérlegfőösszeg leépítése, ami az előző negyedévi 210 milliárd euróról 206 milliárdra csökkent. A Core Tier 1 tőkemegfelelés a korábbi 11,5%-ról 12,1%-ra emelkedett.
Valósnak bizonyultak a tegnapi sajtóinformációk, ugyanis a Commerzbank ma hivatalosan is bejelentette, hogy az igazgatóság létszámát a korábbi 9-ről 7 főre csökkenti, azonban a személyi döntések még nem születtek meg.
A Nokia bejelentette, hogy a Nokia Siemens Networks felvásárlása lezárult, és hogy egyúttal nevet vált a társaság Nokia Solutions and Networks-re, így az NSN rövidítés továbbra is marad. A társaság egyúttal bejelentette, hogy a nyereségesség növelésének érdekében 8500 főt bocsát el. Eddig már több mint 20 ezer főt bocsátottak el és a tervek szerint a most beharangozott létszámleépítés végén a hálózatépítéssel foglalkozó egység létszáma 42 ezer főre csökkenhet.
A Siemens 967 millió dolláros megrendelést kapott a Saudi Aramco nevű olajcégtől. A Siemens 10 gázturbinát, 5 gőzturbinát, 15 generátort és 10 hő visszanyerő generátort szállít az arab olajtársaság számára. A két cég történetében ez az eddigi legnagyobb megrendelés. A hír pozitív, de nincs jelentős hatással a Siemens árfolyamára.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben