Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vártnak megfelelő negyedéves eredményt publikált az Unicredit - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. augusztus 7.   09:53

A diabéteszes makula ödéma (DME) kezelésére kifejlesztett Bayer gyógyszer klinikai kísérletének harmadik fázisa sikeresen zárult, így még az idén hatósági jóváhagyásért jelentkezik a Bayer mind Európában, mind az USA-ban. A kísérletek azt mutatták, hogy gyógyszerrel kezelt páciensek látása szignifikánsan javult, azaz jó esély mutatkozik arra, hogy a...


A diabéteszes makula ödéma (DME) kezelésére kifejlesztett Bayer gyógyszer klinikai kísérletének harmadik fázisa sikeresen zárult, így még az idén hatósági jóváhagyásért jelentkezik a Bayer mind Európában, mind az USA-ban. A kísérletek azt mutatták, hogy gyógyszerrel kezelt páciensek látása szignifikánsan javult, azaz jó esély mutatkozik arra, hogy a hatóságok jóváhagyják a gyógyszer eme indikációját.
Az FDA tanácsadói testülete 11-0 arányban javasolja, hogy hagyják jóvá a Bayer kisvérköri magas vérnyomás kezelésre szolgáló gyógyszerét, a riociguat-ot. Az elemzők a sikeres bevezetést követően 2017-re mintegy 500 millió dollár árbevételt várnak a szertől, mivel ez lesz az egyedüli szer a piacon, amely hat hónapon túli kezelést tesz lehetővé egy tüdőtrombózisos esemény után. A hír egyértelműen pozitív, de a befektetők sejtik a jóváhagyást, így nincs jelentős árfolyamhatása.
A Handelsblatt értesülései szerint a Commerzbank-nál ötödével készülnek csökkenteni a felsővezetők számát, míg az igazgatóság létszámát 9-ről 7 főre vágnák vissza. A Commerzbank az elmúlt időszakban kimondottan gyengén teljesített, így nem lenne teljesen meglepő egy ilyen átalakítás.
A Siemens 967 millió dolláros megrendelést kapott egy gáztüzelésű erőmű egyes részeinek leszállítására Szaúd-Arábiába. Az erőmű teljes kapacitása 4000 megawatt lesz.
A Total 3 milliárd euró értékben négy részletben bocsátott ki kötvényeket. A hírnek nincs árfolyamhatása.
Vártnak megfelelő negyedéves eredményt publikált tegnap délután az Unicredit bankcsoport. Az adózott eredmény nagysága a várt 359,8 millió euró helyett 361 millió euró lett, ami 114%-kal haladja meg az egy évvel korábbi eredményt. A teljes árbevétel (nettó kamat, díjak és jutalékok, kereskedési tevékenység bevétele, egyéb) váratlanul 2%-kal 6,4 milliárd euróra emelkedett, a várt 6,11 milliárd euró helyett. Ehhez nagymértékben hozzájárult, hogy a kereskedési tevékenységből származó jövedelem 78,7%-kal 953 millió euróra növekedett, miközben a nettó kamatjövedelmek 3,6 milliárd euróról 3,3 milliárd euróra estek vissza a csökkenő kamatkörnyezet hatására. A hitelek miatti céltartalék nagysága 1,66 milliárd euró volt, ami 8,8%-kal elmarad az egy évvel korábbi értéktől. A kötvény visszavásárlásokból egyszeri 170 millió eurós nyeresége keletkezett a bankcsoportnak. A csökkenő céltartalékolási költségeket jól fogadta a piac és a negatív nemzetközi környezet ellenére emelkedni tudott az árfolyam.
Az eredmény publikálását követően több vállalat is megemelte az Unicredit célárát. A Baclays 3,8 euróról 4,1 euróra, a Citi 3,7 euróról 4,25 euróra, a BoFAML 4,5-ről 5,3 euróra növelte a célárat.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben