Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Tovább gyengül az ausztrál dollár

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2015. október 28.   15:09

EUR/USD: A Fed-re figyelnek a befektetők A múlt heti látványos dollárerősödés után az EUR/USD árfolyama megtorpant az 1,10-es támaszon, és az elmúlt napokban a szint felett oldalazott a devizapár. Az elmúlt...

EUR/USD: A Fed-re figyelnek a befektetők
A múlt heti látványos dollárerősödés után az EUR/USD árfolyama megtorpant az 1,10-es támaszon, és az elmúlt napokban a szint felett oldalazott a devizapár. Az elmúlt napokban egy korrekció kezdődött, a délutáni órákban az árfolyam megközelítette az 1,11-es ellenállást, ahol a 200 napos mozgóátlag is húzódik. A befektetők egyébként a Fed ma esti kamatdöntő ülésére koncentrálnak. Bár kamatemelés nem várható a ma este véget érő ülésen, de a kommentár tartalmazhat a kamatemeléssel kapcsolatos információkat, amelyek megmozgathatják a devizapár árfolyamát is.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
1,10 1,081 1,143 1,15 
EUR/HUF: Tovább gyengülhet a forint
Tegnap délután nagy lendülettel kezdett gyengülni a forint az euróval szemben, de 312,8-ról lefordult az árfolyam és 311,5-ig esett vissza zárásra a devizapár. A mai kereskedésben ismét lendületes emelkedés indult és 312-ig kapaszkodott vissza az árfolyam. Folytatódhat a forint gyengülő trendje, a következő ellenállás 316-nál található.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
308,5306,9  316318 
USD/HUF: A sáv tetejéről pattant le az árfolyam
A 270 forintos támaszról az elmúlt hónapokban kialakult kereskedési sáv tetejéig (283 forint) emelkedett az árfolyam. Innen korrekció indult a hét elején, de csak átmeneti esésre számítunk. A 283-as ellenállásra érdemes koncentrálni, mert a szint áttörése esetén megnyílna a tér a 290,8-as lokális csúcsig.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
270 266,9 283 290,8 
AUD/USD: Szakad az árfolyam
Gyenge inflációs számok érkeztek ma hajnalban Ausztráliából, az adatok pedig tovább erősítették a kamatcsökkentési várakozásokat. Az infláció 1,7% helyett 1,5% lett év/év alapon a harmadik negyedévben, így pedig nem lesz könnyen elérhető az ausztrál jegybank inflációs célja. Így növekedett a valószínűsége annak, hogy a jegybank kamatot csökkent a november 3-ai ülésén. Emiatt az ausztrál dollár is gyengült, az AUD/USD árfolyama 0,713-ig esett. A következő támaszt a legutóbbi mélypont jelenti 0,688-nél.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
0,695 0,688 0,725 0,735 
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben