Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Zsákolják az amerikai részvényeket a gyorsjelentések előtt

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRNagy AndrásRészvényelemző2024. július 10.   11:06

Az S&P 500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsra ment tegnap. Ráadásul előbbi hat napja folyamatosan emelkedik, ilyen hosszú sorozatra pedig január óta nem volt példa. A tegnapi emelkedést Jerome Powell is támogatta, aki sok újdonságot vagy konkrétumot ugyan nem mondott,...

Az S&P 500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsra ment tegnap. Ráadásul előbbi hat napja folyamatosan emelkedik, ilyen hosszú sorozatra pedig január óta nem volt példa.

A tegnapi emelkedést Jerome Powell is támogatta, aki sok újdonságot vagy konkrétumot ugyan nem mondott, de mégis pozitívan hatott a piacokra. Szavai alapján az amerikai gazdaság erős, de nem túl erős, így várhatóan a következő hónapokban jöhet a kamatcsökkentés. Ez pedig jó a piacoknak, de különösen jó a technológiai papíroknak, melyeknek kimondottan nagy a hozamérzékenysége.

A tech papírok amúgy is különösen jó formában vannak, az Intel 8%-ot, a Super Micro Computer pedig 6%-ot emelkedett a héten, de az egész chip szektor erőteljes momentumban van. A holnap kezdődő gyorsjelentési szezon előtt még mindenki igyekszik megtenni tétjeit. A FOMO hatás ismét működik. Főként, hogy a Samsung előzetes eredménye és a TSMC júniusi árbevétele is erősen alakult, ami kedvező jel az iparág számára.

A másik szektor, ami főként tegnap teljesített jól, az a pénzügyi szektor, elsősorban a nagybankok. Ezek arra emelkedtek, hogy a tőkeszabályok egy része számukra kedvező irányba módosulhat, míg más szabályok szigorodnak ugyan, de összességben így sem lesznek annyira szigorúak az elvárások, mint arra korábban számítani lehetett.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben