Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Magas nyomású gazdaság: Tanultunk-e a múltból?

SZTORI
SZTORINagy JánosMakrogazdasági elemző2024. július 2.   13:13

Cél: a konvergencia felgyorsítása A magas nyomású gazdaság (MNYG) ötlete ismét a középpontba került itthon, mivel a fiskális politika elsődleges célja a növekedés újbóli dinamizálása. A pandémiát megelőzően a MNYG volt az...

Cél: a konvergencia felgyorsítása

A magas nyomású gazdaság (MNYG) ötlete ismét a középpontba került itthon, mivel a fiskális politika elsődleges célja a növekedés újbóli dinamizálása. A pandémiát megelőzően a MNYG volt az elsődleges gazdaságpolitikai irányvonal hazánkban: a kormány és jegybank egyaránt számos intézkedéssel támogatták. Mindemellett a környezet alapjaiban változott meg a 2020 előtti időszakhoz képest: a MNYG alkalmazása akkor nem járt komoly, negatív következményekkel. Ezzel együtt főleg a belső egyensúlyi folyamatok érdemben felborultak az elmúlt időszakban. A számottevően megváltozott külső és belső körülmények közötti alkalmazás masszív jóléti veszteségeket okozhat a megemelkedő infláción és a gyengülő árfolyamon keresztül. Összességében Magyarországnak más, az extenzív helyett intenzív, a termelékenység javítását előtérbe helyező utat kell keresnie ahhoz, hogy felzárkózzon a régió vezető gazdaságaihoz.

 

A fenti gombról csatolmányként letölthető angol nyelvű elemzés Nagy János Makrogazdasági elemző és Nyeste Orsolya Vezető makrogazdasági elemző írása.

 

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben