Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

Az amerikai gyorsjelentésekre és a Richter felvásárlásaira figyel a piac

PODCAST
PODCAST2024. június 26.   13:42

A MICRON gyorsjelentése magyar idő szerint este 10 órakor várható. A cég a számítógépes memória és adattárolás területén tölt be vezető szerepet, de a flash meghajtók és az USB flash meghajtók piacán is erős, ezért fontos információkat lehet leszűrni abból, hogy milyen állapotban van az amerikai gazdaság technológiai szektora. A Richter kedden piaczárást követően jelentette be, hogy megvásárolta a BCI Pharma-t, egy belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő biotechnológiai vállalatot, amely nőgyógyászati kutatásokkal foglalkozik.

„A Micron a memóriachipek harmadik legnagyobb gyártója a világon. Ezeknek az eszközöknek a gyártása pedig igencsak fontossá vált a mesterséges intelligencia terjedésével” – részletezte a cég tevékenységének fontosságát Péntek Ádám, az Erste részvényelemzője.

Az adattároló-központok és a mesterséges intelligencia működtetésére alkalmas chipek gyártása mentette meg az elmúlt évek üzleti teljesítményét a Micron-nál. 1,5 évig veszteséges volt a cég. „Az előző negyedévben volt az, hogy már újra nyereségről tudtak beszámolni. Ez részvényenként 42 cent profitot jelentett. Az elmúlt negyedévre részvényenként 50 centes nyereséget várnak az elemzők” – mondta el a piac előzetes várakozásait Péntek Ádám, az Erste részvényelemzője. Ráadásul a várakozások szerint a profit a következő negyedévekben akár kétszereződhet, sőt, háromszorozódhat is. A következő évre pedig akár 9-szereződhet is a profit.

Fontos lesz a FED további kamatdöntő lépéseinek találgatását illetően a pénteken megjelenő amerikai inflációs adatok is. 

A Richter maradt az alapoknál, de ott tovább erősített

A Richter a 2023-as 669 millió euróról 1 milliárd euróra kívánja növelni a nőgyógyászati értékesítését még 2030 előtt. Ez az előrejelzés magában foglalja a jelenlegi felvásárlásokat, de nem tartalmazza a további terjeszkedést, azaz ezeknek a gyógyszereknek a regionális terjeszkedését. Az Erste előrejelzése szerint a kamat- és adófizetés előtti nyeresége 20 százalékkal emelkedhet a Richternek.

Az Erste szerint a kiscégek újabb és újabb felvásárlásai pozitív és megbízható lépések, és jó iránynak tűnnek. Ezen akvizíciók lehetőséget teremtenek a Richter számára a jövőre nézve, amíg a megszerzett eszközök pozitív cash-flowt biztosítanak 2025-től.

„A Richter azokat a jogokat teljesen megvásárolta a Mithra E4 platform tekintetében, amelyek a természetes hatóanyagú ösztrogének fogamzásgátló piacán kiemelkedőnek számít. Ez a legmodernebbnek tekinthető, ami például az amerikai piaci terjeszkedést is segíti” – mondta el a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában Miró József, az Erste vezető elemzője. Az évtized vége előtt 1 milliárd euróra emelkedhet a Richternél a nőgyógyászati szegmens bevétele.   

A teljes beszélgetésben még szó volt arról is, hogy:

  • Mi adja a dinamikát a Micron következő negyedéveire?
  • Csökkenő inflációt várnak az Egyesült Államokban 2,8-ról 2,6 százalékra mérséklődhet a fogyasztói árindex  
  • Mit profitálhat a Richter az újabb felvásárlásból?

A beszélgetés első felében Péntek Ádámot, az Erste elemzőjét, majd a másodikban Miró Józsefet, az Erste vezető elemzőjét kérdeztük. A műsorvezető Németh László.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben