Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kis leányvállalatokat ad el a Gloster

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. június 26.   09:28

A Gloster eladja a Gloster Security (100 százalék), a Gloster Telekom (100 százalék) és az FF Next Technologies (54 százalék) üzletrészeit. Míg a Security már csak egy üres cég és 1,8 milliós vesztesége volt EBITDA szinten, addig a másik kettő árbevétele rendre...

A Gloster eladja a Gloster Security (100 százalék), a Gloster Telekom (100 százalék) és az FF Next Technologies (54 százalék) üzletrészeit. Míg a Security már csak egy üres cég és 1,8 milliós vesztesége volt EBITDA szinten, addig a másik kettő árbevétele rendre 9,2 és 321,3 millió, EBITDA-ja pedig 1,2 és 1,9 millió forint volt tavaly.

Az értékesítésből befolyó bevételt a Gloster a Minero és a P-92 leányvállalatokban történő üzletrész növelésre fordítja.

A három kis cég eladását jó lepésnek tartjuk, s azt meg különösen, hogy a befolyó, az Erste által 100-200 millió forint közöttire becsült összeget a nagyobb, jobb teljesítményű cégekben való tulajdonszerzésre fordítja a Gloster. Azt gondoljuk, hogy ez részvényesi érték növelő lépés.

Kapcsolódó termék
GLOSTER875-1.71%
Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben