Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Csalódást keltő április pozitív jelekkel

SZTORI
SZTORINagy JánosMakrogazdasági elemző2024. június 6.   09:13

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az áprilisi hónapra vonatkozóan: havi alapon 0,9 százalékkal csökkent a forgalom. A fogyasztási indikátor naptárhatástól megtisztított mutatója 3,2 százalékkal emelkedett éves...

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az áprilisi hónapra vonatkozóan: havi alapon 0,9 százalékkal csökkent a forgalom. A fogyasztási indikátor naptárhatástól megtisztított mutatója 3,2 százalékkal emelkedett éves alapon az idei negyedik hónapban, ami lényegesen gyengébbnek bizonyult, mint a várakozásunk. Az élelmiszer jellegű üzletek eladásai 3,6 százalékkal, a tartós cikkeké 4,3 százalékkal, az üzemanyag-forgalom 2,0 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Öröm az ürömben a tartós cikkek forgalmának alakulása, amely közel két év masszív csökkenés vagy éppen stagnálás után tudott érdemi növekedést produkálni. Ez a csoport jelzi elsősorban a konjunktúra ciklikus helyzetét.

Mindent egybevetve a kilábalás fokozatosan folytatódhat: főként a stabil, pozitív reálbérváltozás eredményeként. Ahogy az áprilisi adatok is jelzik: a felívelést valamelyest továbbra is lassíthatja az elmúlt időszakban megtapasztalt jóléti veszteségek következtében fellépő óvatossági motívum. Összességében elmondható, hogy a háztartások fogyasztása - amely a 2023-as gyenge gazdasági teljesítmény fő okozója volt - idén érdemben hozzájárulhat a GDP növekedéséhez.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Főleg a franciák miatt változott meg az európai kockázati környezet – ezt pedig a forint is bánta

Megváltozott az európai kockázati környezet, ami a forint árfolyamán is meglátszott az elmúlt időszakban. Nagyrészt ennek a bizonytalanságnak a...

Tényleg eltolódik kelet felé az EU sertésállománya?
AGRÁR SAROK

Tényleg eltolódik kelet felé az EU sertésállománya?

Miközben a hazai sertésállomány érzékelhetően elmozdult a mélypontról, az EU sertésállománya tartósan zsugorodik. De vajon a nyugati üldöztetések...

2024. június 24.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben