Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A nyersolaj ára tovább emelkedik, ma ül össze az OPEC+

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2024. április 3.   10:42

Az elmúlt hét drágulása után ma reggel tovább emelkedett a kőolaj árjegyzése. Az amerikai nyersolaj készlet 2 millió hordóval csökkent a múlt héten az iparági szervezet, az API jelentése szerint, ami segítette az árak további növekedését. Az...

Az elmúlt hét drágulása után ma reggel tovább emelkedett a kőolaj árjegyzése. Az amerikai nyersolaj készlet 2 millió hordóval csökkent a múlt héten az iparági szervezet, az API jelentése szerint, ami segítette az árak további növekedését. Az OPEC+ tagjai ma ülnek össze virtuálisan és döntenek a kínálat alakításáról. A várakozások szerint nem fog változni a politika, vagyis a negyedév végéig marad a kisebb kitermelési mennyiség. Az OPEC+ tagok a kvótákhoz képest napi 2 millió hordóval kevesebbet hoznak felszínre, aminek oroszlánrészét Szaúd-Arábia és Oroszország vállalta magára. A kartell márciusban 26,86 millió hordó kőolajat termelt naponta, ami nem változott az előző hónaphoz képest. Ugyanakkor néhány tagállam, pl. Irak, Gabon és az Egyesült Arab Emirátusok már korábban elégedetlenségüket fejezték ki. Ők egyébként a megbeszélt szintekhez képest több olajat visznek jelenleg is a piacra. Ezt más, főleg afrikai termelők kisebb kihozatala ellensúlyozza, de így is sokszor éles vitákat eredményez a mostani szituáció. Ezzel együtt az elemzők szerint ismét lesz konszenzus és addig, amíg nő az olaj ára, nem várható az egység megbomlása a kartellen belül.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben