Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

US Chip

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2024. április 2.   16:56

Qualcomm Inc A Qualcomm mikrochipek gyártásával foglalkozik. Az Apple, a Samsung és a Xiaomi egyik fő beszállítója. Legjelentősebb termékei a processzorok, illetve az 5G modemek. A cég piaci kapitalizációja körülbelül 190 milliárd dollár, 50...

Qualcomm Inc

 • A Qualcomm mikrochipek gyártásával foglalkozik. Az Apple, a Samsung és a Xiaomi egyik fő beszállítója. Legjelentősebb termékei a processzorok, illetve az 5G modemek.
 • A cég piaci kapitalizációja körülbelül 190 milliárd dollár, 50 ezer munkavállalót foglalkoztat.
 • A 2023-as pénzügyi évében bevételének nagyjából 85 százaléka származott chipek gyártásából, a maradék pedig licenszek eladásából.
 • Földrajzi bontásban a 2023-as pénzügyi évének bevétele bő 60 százalékban Kínából származott, azonban jelentős eladásai voltak még Vietnámban (12%), Dél-Koreában (9%) és az Egyesült Államokban is (3,5%).
 • Forward P/E: A 2024-es pénzügyi év várható nyereségével számolt előremutató P/E mutató 17,4; ugyanez a 2025-ös várható profittal számolva 15,5.
 • Árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/quote/QCOM:US
 • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár 164 dollár
 • Bloomberg ajánlások: 23 vétel, 15 tartás, 2 eladás
 • Kockázatok: A nagy kínai kitettség, illetve az erős versenytársak, mint például a Samsung, a Huawei, a HTC vagy a Nokia
 • Az okostelefon-piac 2023 októberében, több mint két év után újra növekedésnek indult, a Qualcomm pedig továbbra is az egyik legfontosabb beszállító a legnagyobb gyártók számára. A vállalat stratégiája, hogy diverzifikálja termékportfólióját, amely segítheti a mobiltelefonpiac ciklikusságából adódó visszaesések elkerülését.

 

 

NVIDIA Corporation

 • Az NVIDIA hagyományosan főleg grafikus processzorok gyártásáról ismert vállalat, de az utóbbi időben domináns szereplője lett a mesterséges intelligencia ágazatnak az általuk gyártott gyorsítókártyáknak köszönhetően. A vállalat ezenkívül elektromos autók számítástechnikai rendszereit, illetve kriptobányászatra alkalmas processzorokat is fejleszt.
 • A cég piaci kapitalizációja körülbelül 2,3 ezer milliárd dollár, nagyjából 22 ezer munkavállalót foglalkoztat.
 • A január végén végződő 2024-es pénzügyi évének bevétele körülbelül 80-20 százalékos arányban oszlott meg a számítástechnikai rendszerek fejlesztése és félvezetőgyártás, valamint a grafikus processzorok előállítása között.
 • Földrajzi bontásban a bevételek 44%-a az USA-ból származott, Tajvan és Kína pedig egyaránt 22 és 17 százalékot tett ki.
 • Forward P/E: A 2025-ös pénzügyi év várható nyereségével számolt előremutató P/E mutató 36,3; ugyanez a 2026-os várható profittal számolva 30,3.
 • Árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/quote/NVDA:US
 • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár: 973 dollár
 • Bloomberg ajánlások: 60 vétel, 7 tartás, 0 eladás
 • Kockázatok: A vállalat legnagyobb ügyfelei igyekeznek csökkenteni kitettségüket az NVIDIA felé, saját chipek fejlesztésével és gyártásával, ezáltal a jövőben akár csökkenhetnek a vállalat eladásai.
 • 2023-ban az NVIDIA növekedésének hátterében többek között a mesterséges intelligencia szektor fellendülése állt, a vállalat pedig domináns pozíciót szerzett ebben az iparágban.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben