Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meggyűlt a tech-óriások baja a mesterséges intelligenciával

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2024. február 29.   10:35

Elutasították az Apple részvényesei a szakszervezetek által támogatott, a mesterséges intelligencia átláthatósági jelentésre vonatkozó kérést, amely azt vizsgálta volna, hogy a vállalat etikusan használja-e a technológiát. A mesterséges...

Elutasították az Apple részvényesei a szakszervezetek által támogatott, a mesterséges intelligencia átláthatósági jelentésre vonatkozó kérést, amely azt vizsgálta volna, hogy a vállalat etikusan használja-e a technológiát. A mesterséges intelligenciára vonatkozó javaslat azt sürgette, hogy az Apple hozza nyilvánosságra azokat az etikai irányelveket, amelyeket a technológia alkalmazása során követ.

A mesterséges intelligencia "számos társadalompolitikai kérdést vet fel" az intézkedést támogatók nyilatkozata szerint. Ezek közé tartozik, hogy az alkalmazottakkal szemben elfogult döntéseket eredményezhet-e, vagy megsértheti-e a vásárlók magánéletét. A nyilatkozat figyelmeztetett az automatizálásból eredő elbocsátások veszélyére is.

A Microsoftnak is meggyűlt a baja saját mesterséges intelligenciájával. A cég vizsgálja azon jelentéseket, melyek szerint a Copilot chatbot egyes esetekben bizarr, zavaró és káros válaszokat ad a felhasználóknak. A Copilot azt mondta egy poszttraumás stresszben szenvedő felhasználónak, hogy "nem érdekel, hogy élsz-e vagy meghalsz", míg egy másik felhasználót hazugsággal vádolt meg, majd felszólította, hogy ne keresse őt többé. Egy harmadik esetben egy data scientist osztotta meg saját üzenetváltását a chatbottal, amely kétes üzeneteket írt az öngyilkossággal kapcsolatban. A Microsoft a zavaró események vizsgálata után azt mondta, hogy a felhasználók szándékosan próbálták becsapni a Copilotot a válaszok generálására.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben