Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább erősít a Gloster a felhőszolgáltatásban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. február 16.   11:09

A Gloster bejelentette, hogy leányvállalata, a Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. részvénycserés ügylet keretében egyesül, ezzel létrejön a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége. Habár az együttműködés a sales területen már...

A Gloster bejelentette, hogy leányvállalata, a Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. részvénycserés ügylet keretében egyesül, ezzel létrejön a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége. Habár az együttműködés a sales területen már most elindul, a két cég jogilag 2025 január 1-től olvad össze. A tranzakció zárása 1-2 hónapon belül várható.

A lépés egyértelműen pozitív. A közlemény alapján azt gondoljuk, hogy a Gloster többséget szerez az összeolvadó cégekben, s a korábbi gyakorlatnak megfelelően az elkövetkező 5-8 év során a Gloster Cloud pénzáramát felhasználva kivásárolja a közös céghez vezetőként csatlakozó korábbi tulajdonosokat. A Systemfarmer 2022-ben több mint 1 milliárd forintos árbevételt és 106,5 millió forint nettó profitot ért el. A saját tőkéje 191 millió forintra rúgott, miközben 205,5 millió forint készpénzzel fordult a 2023-as évre. Azt gondoljuk, hogy a tranzakció a Gloster csoport eredményét már idén is, de jövőre már láthatóbb mértékben, 100-150 millió forinttal fogja növelni. Ugyanakkor a Gloster részvényeseire jutó eredményben kezdetben ez még kis, később egyre növekvő mértékben jelenhet meg, összhangban a gyorsabb profitbővüléssel, illetve a kisebbségi részesedés fokozatos kivásárlásával. Mindeközben a kibocsátott Gloster részvények száma a tranzakció kapcsán nem változik, és jelenleg készpénzkiáramlással sem jár. Így a tranzakció egyértelműen értékteremtő, és növeli a részvényesi értéket, azaz pozitív a részvények értékére nézve.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A korábban vártnál alacsonyabban zárhatja az évet a magyarországi alapkamat

Kétesélyes volt a Magyar Nemzeti Bank tegnapi kamatdöntő ülésének a kimenetele, a kamatok szinten tartása is reálisan benne volt a pakliban –...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben