Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Néhány apró, de fontos…

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. február 14.   11:34

Tegnap negatív meglepetést láthattunk az amerikai inflációban. Talán nem is volt annyira meglepetés, hiszen csak annyi történt, hogy a szolgáltató szektor árai továbbra is 3,1 százalék körüli mértékben növekedtek, mint ahogy ezt a korábbi...

Tegnap negatív meglepetést láthattunk az amerikai inflációban. Talán nem is volt annyira meglepetés, hiszen csak annyi történt, hogy a szolgáltató szektor árai továbbra is 3,1 százalék körüli mértékben növekedtek, mint ahogy ezt a korábbi hónapokban is láttuk, s most már négy hónapja így van. Pedig erre lenne hatással igazándiból a Fed magasabb kamatrátája. A többi szinte csak körítés az inflációs mutatóban. Valószínűleg a most -0,3 százalékpontos üzemanyagár hatás az inflációs mutatóban inkább átfordul majd pluszba hamarosan. Szóval a fő inflációs szám lesz olyan jó. A maginfláció meg beragadt, de rendesen 3,9 százalék környékén. Így most már hittek a befektetők a Fed károgásának, s kiárazták az április kamatcsökkentést is. Most már csak 32 százalékos valószínűséget ad ennek a piac. Ugyanakkor a június 12-i ülésre 65 százalékos valószínűséggel várnak kamatcsökkentést. Az év végi várakozások is közelebb kerültek a Fed döntéshozóinak várakozásához (4,5-4,75 százalékos tartomány), a piac most 4,25-4,5 százalék közé várja az év végi Fed kamatrátát. A piacról meg annyit, hogy ennek megfelelően reagált. A hosszú hozamok is emelkedtek. Igazából folytatták az emelkedést, ami már napok óta tartott. Így a február elsejei 3,9 százalék környékéről tegnap már 4,3 százalékra érkeztünk egy több mint 0,1 százalékpontos ugrással, de most kicsit megnyugodni látszanak a kedélyek ezen a piacon. Viszont a részvénypiac csak most reagált. Az elmúlt két hét hozam változása, „ceteris paribus” mintegy 4,5 százalékos csökkenést indokolna ((4,6+3,9)/(4,6+4,3)-1=-4,5 százalék). Ez pedig azt sugallja, hogy a tegnapi adat egy komolyabb megállót, korrekciót hozhat az elmúlt hónapok emelkedésében.

Ma megemeltük a Richterre vonatkozó célárunkat. Ez annak tudható be, hogy jelentősen megemeltük a tavalyi évre vonatkozó előrejelzésünket, míg kisebb mértékben az elkövetkező évekre vonatkozókat. Az idei évtől számított előrejelzések konzervatívnak tekinthetők. Ugyanis az AbbVie további dinamikus növekedést vár a Vraylar-tól. Ha jó az előrejelzése – márpedig az szokott lenni – akkor az idei profitbővülés magasabb is lehet, mint amivel számolunk, abban az esetben, ha a többi tevékenység legalább úgy alakul, ahogy tavaly. Szóval az óvatos oldalon állunk. Ez pedig azt jelenti, hogy a részvények célárfolyamára adott becslésünk is óvatosnak tekinthető. Persze soha nem tudhatjuk mit hoz a jövő, szóval talán nem is árt ez az óvatosság, de ebben az előrejelzésében azért mégis inkább tartalék van, mint kockázat.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben