Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A lakossági befektetők havi 1 milliárd eurót vontak ki az európai ingatlanalapokból

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2024. február 12.   10:41

A Bloomberg a Morningstar adataira hivatkozva közölte, hogy az európai lakossági befektetők havonta több mint 1 milliárd eurót vonnak ki az ingatlanalapokból, ami a csökkenő keresletet és az emelkedő hitelköltségeket tükrözi, és aggodalmat kelt a kereskedelmi ingatlanok...

A Bloomberg a Morningstar adataira hivatkozva közölte, hogy az európai lakossági befektetők havonta több mint 1 milliárd eurót vonnak ki az ingatlanalapokból, ami a csökkenő keresletet és az emelkedő hitelköltségeket tükrözi, és aggodalmat kelt a kereskedelmi ingatlanok értékelésével kapcsolatban. Az adatok szerint az európai nyíltvégű és tőzsdén kereskedett ingatlanalapok teljes nettó eszközállománya több mint 10%-kal csökkent, és 2022 decemberétől 2023 végéig 180,7 milliárd euróra esett vissza, ami 11 egymást követő hónap kiáramlást jelent, és az eszközosztály vonzerejének csökkenésére vezethető vissza az olcsó pénz megszűnése miatt. Az idézett Barkow Consulting adatok szerint 2023 negyedik negyedévében a visszaváltások Európában folyamatosan meghaladták a havi 1 milliárd eurót, a német befektetők pedig az év utolsó öt hónapjában több mint 750 millió eurót vontak ki. Az amerikai kereskedelmi ingatlanokkal kapcsolatos aggodalom átterjedt Európára is, amit az ingatlan fókuszú intézmények, például a német PBB kötvényeinek esése is jelez. Emlékeztetnek arra, hogy az EKB tisztviselői figyelmeztettek, hogy az ingatlanalapok, amelyek az euróövezetben a kereskedelmi ingatlanpiac 40%-át teszik ki, veszélyeztetik a pénzügyi stabilitást. A Bloomberg szerint a befektetői kivonások és az illikvid eszközök közötti likviditási eltérések a Brexit és a világjárvány idején is megmutatkoztak, ami az alapok felfüggesztéséhez és bezárásához vezetett. Az optimistábbak az EKB kamatcsökkentésére és egy lehetséges soft landing forgatókönyvre számítanak idén.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Karnyújtásnyira az 1000 milliárdos OTP-nyereség, folytatódhat a blue chipek komoly eredménytermelő képessége

Bár a tavalyi évet visszaeséssel zárta a magyar gazdaság, ez messze nem volt olyan mértékű, hogy érdemben befolyásolja a magyar tőzsdei nagycégek...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben