Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A kötelezettségszegési eljárás elindítása gyengítette tegnap a forintot

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2024. február 8.   10:32

Elromlott a hangulat tegnap a forintpiacon. A nap legfontosabb híre kétségkívül az volt, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt. Magyarország és az EU között tehát...

Elromlott a hangulat tegnap a forintpiacon. A nap legfontosabb híre kétségkívül az volt, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt. Magyarország és az EU között tehát továbbra is jelentősek a feszültségek, aminek nem örülnek a befektetők. Az EURHUF árfolyam a hírre gyorsan emelkedett, s így egészen 389-ig gyengült a forint. Zárásra 388,2-re korrigált az árfolyam, s összességében 0,5%-kal értékelődött le a hazai deviza az euróval szemben. A mai nyitásban nem látszott egyértelmű trend, kisebb-nagyobb kilengések mutatkoztak az EURHUF-ban. Kivárás jöhet a mai államháztartási és a holnapi inflációs adatok előtt, miközben a piac az EU-ból érkező esetleges további híreket figyeli.

Kapcsolódó termék
EURHUF394.91+0.41%
Kapcsolódó legutóbbi elemzések
Para van!?2024.04.16. 11:55
Ismét gyengült a forint2024.04.16. 10:45
390 körül a forint2024.04.12. 10:43
EURHUF: Visszapattant2024.04.10. 15:25
Gyengül a forint2024.04.10. 10:05

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben