Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Túl erős a konkurencia, visszaeshet a Tesla növekedése

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2024. január 25.   10:04

Az elektromos autógyártó negyedik negyedévben elért 25,17 milliárd dolláros bevétele éves szinten mindössze 3%-os növekedést jelent, és elmaradt a várt 25,87 milliárdtól. Az egy részvényre jutó nyereség 71 cent volt, ami szintén alulmúlja a 73...

Az elektromos autógyártó negyedik negyedévben elért 25,17 milliárd dolláros bevétele éves szinten mindössze 3%-os növekedést jelent, és elmaradt a várt 25,87 milliárdtól. Az egy részvényre jutó nyereség 71 cent volt, ami szintén alulmúlja a 73 centes konszenzust.

A csalódást keltő eredmények mellett a Tesla előrejelzése sem volt pozitív. Az idei évre vonatkozóan a vállalat arra figyelmeztetett, hogy a termelési volumen növekedési üteme jelentősen alacsonyabb lehet a tavalyinál, így várhatóan nem fogják teljesíteni a 2,19 millió jármű legyártására vonatkozó elemzői várakozást, ami 21%-os növekedést jelentett volna 2023-hoz képest. A vállalat arra számít, hogy az energiatároló berendezéseket gyártó egység lehet a növekedés motorja az idei évben.

Elon Musk arról is beszélt, hogy kereskedelmi korlátok nélkül a kínai autógyártók tönkre fogják tenni az amerikai és európai riválisokat. A negatív hírek következtében a Tesla árfolyama 6%-ot esett a tőzsdezárás utáni órákban.

Kapcsolódó termék
Tesla Motors Inc.161.51-5.58%
Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben