Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az MI őrület meghozta az eredményét

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. január 22.   11:22

A Nasdaq 100 után pénteken az S&P500-ban is megérkezett az új történelmi csúcs. A félvezetőszektorban nem volt megállás. A teljesség igénye nélkül: az Nvidia, az AMD, Applied Materials és a Broadcom is új történelmi csúcson zárt. Míg az...

A Nasdaq 100 után pénteken az S&P500-ban is megérkezett az új történelmi csúcs. A félvezetőszektorban nem volt megállás. A teljesség igénye nélkül: az Nvidia, az AMD, Applied Materials és a Broadcom is új történelmi csúcson zárt. Míg az előbbinél ebben nincs is különösen meglepő dolog, addig a másik háromnál az az érdekes, hogy az S&P500-zal egyszere szaladtak új csúcsra.

S&P500

Forrás: Bloomberg, Erste

Nvidia

Forrás: Bloomberg, Erste

AMD

Forrás: Bloomberg, Erste

Broadcom

Forrás: Bloomberg, Erste

Applied Materials

Forrás: Bloomberg, Erste

Pedig, ha pl. az Nvidiát nézzük, amely a hónap végén zárja a 2024-es pénzügyi évét, a tavalyi és az idén várható kirobbanó teljesítmény után már moderált növekedésre számítanak a céget követő elemzők. Különben 2030-ig éves átlagban így is 25 százalékkal bővülhet az eredmény. Ha ott vége lenne a növekedési sztorinak, s szinte a teljes eredményét kifizetné onnantól kezdve osztalékban, akkor pont a pénteki záróárnak megfelelő fair értéket kapnánk eredményként. Vagyis ez alapján olyan sok szuflának már nem kéne lenni a részvényben. Legalábbis a jelenlegi elemzői várakozások mellett.

Mindenesetre technikai alapon nagyon erősnek mondható az S&P500. Ugyanis a kitörést a fent említett vezetők mellett úgy csinálta meg, hogy közben pl. az MACD szerint január eleje óta korrekció zajlik az indexben. Ugyanakkor az elmúlt időszakokban úgy láttunk új történelmi csúcsokat, hogy nem volt vezető az adott piacon. Most pedig itt van(nak). Vagyis ez más, mint amit a DAX-ban, vagy éppen a BUX-ban láttunk. Pedig mind a két index sokkal olcsóbb, mint az S&P500, legalábbis 20 éves PE összehasonlításban. Igaz, hogy ezeket viszont nem az MI sztori viszi.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben