Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A dotkom lufi óta nem szólt ekkorát a Nasdaq100

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRNagy AndrásRészvényelemző2024. január 2.   10:36

A Nasdaq100 54%-ot emelkedett 2023-ban, ami 1999, vagyis a dotkom lufi óta az index legjobb éves teljesítményét jelenti. Ráadásul az S&P500 indexszel ellentétben egy meglehetősen széleskörű emelkedést láthattunk. Az indextagok közül több mint 80 zárta pluszban az évet. Viszont...

A Nasdaq100 54%-ot emelkedett 2023-ban, ami 1999, vagyis a dotkom lufi óta az index legjobb éves teljesítményét jelenti. Ráadásul az S&P500 indexszel ellentétben egy meglehetősen széleskörű emelkedést láthattunk. Az indextagok közül több mint 80 zárta pluszban az évet. Viszont a tech szektort uraló nagyágyúk, az ún. Magnificent 7 mellett ezúttal sem mehetünk el szó nélkül. Ez a hét cég (név szerint: az Alphabet (A és C sorozat együttesen), az Amazon, az Apple, a Meta, a Microsoft, az Nvidia és a Tesla) teszi ki az index 37%-át, és számításaink szerint az index 54%-os emelkedéséhez 35%-kal járultak hozzá. Vagyis az indexet alkotó többi több mint 90 részvény 20% körüli emelkedést mutatott. Ami már nem kiugró ugyan és ismét jó példa az erős piaci koncentráció torzító hatására, de még mindig szép teljesítménynek nevezhető, hiszen még a sztárjátékosok nélkül is maga mögé utasította az S&P500 indexet alkotó legtöbb szektort.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben