Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó lett a BASF eredménye - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2015. február 27.   09:52

A BASF ma reggel publikálta negyedik negyedéves gyorsjelentését, amely az alapanyagárak csökkenésének köszönhetően a főbb sorokon meghaladta az elemzők várakozásait. Az egyszeri tételektől tisztított üzemi eredmény az előző időszakhoz képest 2,8%-kal 1,46 milliárd euróra bővült szemben az elemzők 1,38 milliárd eurós várakozásával. Az árbevétel 18...


A BASF ma reggel publikálta negyedik negyedéves gyorsjelentését, amely az alapanyagárak csökkenésének köszönhetően a főbb sorokon meghaladta az elemzők várakozásait. Az egyszeri tételektől tisztított üzemi eredmény az előző időszakhoz képest 2,8%-kal 1,46 milliárd euróra bővült szemben az elemzők 1,38 milliárd eurós várakozásával. Az árbevétel 18 milliárd euróra növekedett, amely felülmúlja az elemzők 17,7 milliárd eurós várakozását. A nettó profit 26%-kal 1,4 milliárd euróra emelkedett. Az egy részvényre jutó profit 1,04 euró lett, amely 4 centtel jobb az elemzők előrejelzésénél. Az előző évi 99 dolláros átlagos olajár után idénre 60-70 dollár közötti átlagárat vár a társaság menedzsmentje. Kurt Bock vezérigazgató elmondta, hogy a gyárbezárásoknak és elbocsátásoknak köszönhetően 2017-től évi 500 millió eurós költségmegtakarítást szeretne elérni a társaság. A társaság idén további mérsékelt emelkedésre számít árbevétel terén, miközben az üzemi eredmény stagnálhat. A BASF idénre 2,8 eurós osztalékot javasol, ami 10 centes növekedés tavalyhoz képest. Beruházásra 4 milliárd eurót szán a társaság a tavalyi 5,1 milliárd euró után.
A Bayer az USA-ban is megkapta a makula degeneráció kezelésére szolgáló Eylea készítményének a jóváhagyását, ami pozitív, de várható hír volt. A Bayer vezérigazgatója az eredmény közzétételét követő telefonkonferencián elmondta, hogy a második félévben fognak arról dönteni, hogy pontosan milyen formában kerül sor a Material Science üzletág leválasztására, ami lehet IPO vagy spin-off is.
A Raiffeisen bejelentette, hogy mivel Oroszország távol-keleti részén alacsony lelhetőséget lát ügyfélbázisának építésére, ezért bezárják az ottani fiókokat. A mostani döntés egyelőre mindössze 7 fiókot érint, így jelentős árfolyamhatással nem számolunk.
Raiffeisen: A lengyel pénzügyi felügyelet jelezte, hogy március 11-ig várja a bankok javaslatait a CHF hitelek rendezéséről. A megoldástól függően akár jelentős vesztesége is keletkezhet a bankoknak, de mivel az EURCHF időközben 1,065-ig visszaemelkedett, így az elmúlt hetekben a veszteség potenciális mérete lecsökkent.
A Thyssenkrupp európai leányvállalatánál (Steel Europe) legalább 600 millió euróra növelték meg az idei évre várt költségcsökkentést, amire korábban csak 500 millió eurós várakozást adtak. Az extra 100 millió eurós költségmegtakarítás részvényenként 0,17 eurót jelentene, ami pozitívan hathat a részvények értékeltségére.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben