Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Igaza van? Igaza van!

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2023. augusztus 22.   11:23

A JPMorgan stratégája szerint lassú maradhat a növekedés jövőre a hosszabb ideig fennmaradó magasa hozam-, kamatkörnyezetnek köszönhetően. Így a vállalti profitok sem fognak valószínűleg kétszámjegyű növekedést felmutatni, mint ahogy azt az elemzők többsége...

A JPMorgan stratégája szerint lassú maradhat a növekedés jövőre a hosszabb ideig fennmaradó magasa hozam-, kamatkörnyezetnek köszönhetően. Így a vállalti profitok sem fognak valószínűleg kétszámjegyű növekedést felmutatni, mint ahogy azt az elemzők többsége várja.

Ezt látszik alátámasztani a San Franciscoi Fed minapi tanulmányai is. E szerint kifogyóban lehet a lendület a lakossági fogyasztásban. Ugyanis a háztartások a járvány alatt hatalmas, 2.100 Mrd dollárral többet takarítottak meg, mint amelyet a növekvő megtakarítási trend mutatott. Ezzel szemben 2022-ben fordult a kocka. A magas infláció miatt, trend alatt alakult a megtakarítás, s a különbözet fogyasztásra ment. Idén júliusra már 1.900 Mrd dollárral alacsonyabb volt a megtakarítás mértéke, mint amelyet a trend indukált. S mivel a megtakarítás kárára bekövetkezett költekezés, mintegy 100 Mrd dolláros többletet hoz havonta. Így azt lehet mondani, hogy ez a „tartalék” valamikor a harmadik negyedév végére fogyhat el.

 

Ha mindehhez azt is hozzávesszük, hogy az alapkamat valószínűleg nem márciusban, hanem később fog csökkenni (lásd Jackson Hole, a hét második felében), akkor jogosnak tűnik a JP Morgan elemzőjének aggodalma. S persze ez azt a nézetet is erősíti, hogy nem lesz további kamatemelés az USA-ban.

Sőt részben választ ad arra is, hogy miért ilyen nagy itthon a fogyasztás visszaesése más országokhoz hasonlítva, azon túl, hogy itt a legmagasabb az infláció. Itthon ugyanis nem találkozhattunk hasonló támogatásokkal a járvány alatt, mint pl. az USA-ban. Ugyanakkor a választások előtt jött egy erős pumpa. Vagyis később és egy erős, rövid löketet kaptak a háztartások, ahonnan volt hova visszaesni.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben