Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Történetének legnagyobb akvizícióját hajtja végre a Gloster

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. június 12.   09:26

A P92 IT Solutions Kft. megvásárlásával egy 30 éves múltra visszatekintő, Kaliforniában és az Egyesült Királyságban is saját leányvállalatokkal rendelkező szoftverfejlesztő céggel erősít a Gloster. A kiszemelt cég többek között a Sony Music...

A P92 IT Solutions Kft. megvásárlásával egy 30 éves múltra visszatekintő, Kaliforniában és az Egyesült Királyságban is saját leányvállalatokkal rendelkező szoftverfejlesztő céggel erősít a Gloster. A kiszemelt cég többek között a Sony Music beszállítója. A tranzakcióban a P92 IT Solutions Kft 92%-át vásárolja meg a Gloster. A cég vezetését változatlanul a korábbi ügyvezető, Turschl Gusztáv viszi tovább.

Az akvizíciónak köszönhetően a Gloster csoport konszolidált árbevétele (magyar szabvány szerint) várhatóan mintegy harmadával, EBITDA-ja közel a felével növekedhet, az exportarány már az idei év végén meghaladhatja a menedzsment előzetes 2025-ös várakozásait. A céltársaság árbevétele 2022-ben 2,1 milliárd forint (ennek 81%-a export), EBITDA-ja 500 millió forint, adózott eredménye pedig 342 millió volt, és a cég összesen 120 főt foglalkoztatott.

Vélemény: A tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Gloster jellemzően kedvező értékeltség mellett (4-5 közötti EV/EBITDA szorzószám) körül szokott akvirálni. A mostani akvizícióval is a leggyorsabban növekvő szoftverfejlesztési területen erősít a társaság. A most bejelentett felvásárlás az általunk vártnál gyorsabb növekedést tehet lehetővé, mivel modellünkben nem számoltunk 2023-ra felvásárlással, és az alapmodellben 2024-re is egy lényegesen kisebb (1 milliárdos árbevételű és 200 milliós EBITDA-jú) céggel kalkuláltunk. Így az alap (tőkeemeléssel nem kalkuláló) modellünk 2024-es árbevételi és EBITDA előrejelzését már idén elérheti a Gloster csoport. A hírt pozitívan értékeljük.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
WEBINÁRIUM

A 2024-es amerikai választások felboríthatják az amerikai és globális gazdaságot?

2024. május 29. - Erste Market webinárium. Hogyan változtathatja meg az amerikai elnökválasztás a globális gazdasági jövőképet?

Megkapaszkodik-e a repce?
AGRÁR SAROK

Megkapaszkodik-e a repce?

Nagy odafigyelés, kritikus időzítés, sok kártevő, sok stresszhatás. Szóval igazi szakmai kihívás volt a repce termelése ebben az évben is. A...

2024. június 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben