Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem vásárolunk

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAIDr. Miró JózsefVezető elemző2023. június 6.   11:13

Erste kommentár Ma tették közzé az áprilisi kiskereskedelmi forgalmi adatot, ami újabb negatív meglepetést hozott. A várt 10,6 százalékkal szemben áprilisban 12,6 százalékkal csökkent a fogyasztás a...

Erste kommentár

Ma tették közzé az áprilisi kiskereskedelmi forgalmi adatot, ami újabb negatív meglepetést hozott. A várt 10,6 százalékkal szemben áprilisban 12,6 százalékkal csökkent a fogyasztás a márciusi 13,2 százalékos visszaesést követően. Élelmiszerből 8,6 százakkal, nem élelmiszerből 10,7 százalékkal, üzemanyagból pedig 22,9 százalékkal kevesebbet vettünk, mint egy éve. Az utóbbi nem meglepő, hiszen akkor még érvényben volt a benzinár-stop volt, s boldog-boldogtalan a magyar üzemanyagot vásárolta.


Azért pozitív hozadéka is lehet ennek a lanyha keresletnek, mégpedig a kereskedelmi mérleg oldalon. Hiszen a fogyasztáshoz kapcsolódó import így továbbra is relatíve alacsony lehet. Ez pedig valószínűleg a pozitív irányba tolta a külkereskedelem alakulását.


Ugyanakkor a német ipar gyengélkedése, nevezetesen a rendelésállomány 9,9 százalékos éves visszaesése a várt 8,4 százalékos csökkenéssel szemben nem túl jó hír az export oldalon. Igaz, márciusban ez még 11 százalékos csökkenést mutatott. S azért nem túl jó , mert a legnagyobb exportpiacunk Németország. Ezért nagyon nem mindegy, hogy hogyan alakul a német konjunktúra, ami most szintén kapkod a levegő után.


Szóval a csütörtökön napvilágot látó külkereskedelmi mérleg tekintetében előzetesen kaptunk hideget és meleget is. Habár előrejelzés nincs erre az adatra, de a folyamatok azért még mindig azt sugallják, hogy továbbra is jó számot fogunk látni a márciusi 833 millió eurós többletet követően. Ez pedig fontos a forint megítélésnek szempontjából.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Rájár a rúd a Bayerre: folytatódik a német cég kálváriája

Újabb fokozatba kapcsolt a német gyógyszer- és vegyipari vállalat vesszőfutása az elmúlt hetekben. Súlyos dollár százmilliókat bukott a társaság,...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben