Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Vérfürdő volt a piacokon

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2014. december 17.   15:06

Richter: Fontos támaszon a gyógyszerpapír A Richtert sem kímélték az eladók az elmúlt napokban. Az árfolyam rövid idő leforgása alatt több mint 10 százalékot zuhant, miközben a tegnapi kereskedés során a 3.420...

Richter: Fontos támaszon a gyógyszerpapír
A Richtert sem kímélték az eladók az elmúlt napokban. Az árfolyam rövid idő leforgása alatt több mint 10 százalékot zuhant, miközben a tegnapi kereskedés során a 3.420 forintnál található márciusi csúcspont is elesett. Napon belül közel másfél éves mélyponton járt az árfolyam, de a fordulat megérkezett és sikerült a kurzusnak visszapattannia a 3.420 forintos támasz fölé. A tegnapi gyertyának egy alsó kanóca is kirajzolódott, amely fordulatot szokott jelezni, ezért egy mérsékelt korrekció következhet a napokban. Első körben a kedden sérült hosszútávú trendvonalat tesztelheti vissza a kurzus 3.560 forintnál, felette pedig 3.680 forintnál található ellenállás.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
3.420 3.350 3.560 3.680 
MOL: Nincsenek fordulós jelzések
A MOL piacán is rázósak voltak az elmúlt napok, és a július óta tartó nyugodt oldalazást mélyrepülés váltotta fel, miközben fontos támaszok törtek. A keddi zuhanással a papír gyorsan 2009 áprilisi szinteken találta magát, a hosszútávú csökkenő trendet megerősítve. Egyelőre fordulós jelzések sem láthatóak a grafikonon, és a következő fontosabb támasz csak 10.000 forint környékén található. A rubel mozgása nem érinti direkt módon a cég teljesítményét, ellenben a csökkenő olajárnak negatív hatása van, ezért nem árt a fokozott óvatosság a papírral kapcsolatban.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 10.000 11.45011.220 
OTP: Hamarosan jöhet a korrekció?
A keddi kereskedés során esett leginkább az OTP, kitörve lefelé a sávból. Szeptember óta a 3.900-4.100 forint között oldalazott az árfolyam, és innen indult el lefelé, majd a 3.725 forintos lokális mélypont törésével márciusban nem látott szintekre esett a kurzus. A következő fontos szint 3.500 forintnál húzódik, de a papír tegnapi viselkedése alapján még a támasz elérése előtt megérkezhet a fordulat. Első körben 3.900 forintot tesztelheti vissza az árfolyam.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 3.5003.900 
EUR/HUF: Nagyot gyengült a forint
A hazai fizetőeszköz piacán is negatív a hangulat, a 310 forintos szint áttörésével 315 forint fölé kapaszkodott az EUR/HUF. A grafikonon jól látható, hogy megnőtt a volatilitás a devizapárban, és akár a 317 forintos ellenállást is elérheti az árfolyam rövidtávon. Egyelőre nehéz megmondani, hogy meddig tart az emelkedés, és mikor indul a korrekció, de valószínű, hogy még az év vége előtt jöhet egy visszateszt. Támaszok 310 és 305 forintnál taláhatóak.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 310305  317
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben