Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem volt meglepetés a Fed tegnap közzétett jegyzőkönyvében

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. május 25.   09:20

Közzétette tegnap a legutóbbi, május eleji ülésének jegyzőkönyvét a Fed, melyben túl sok újdonsággal nem találkozhattunk az eddig is elmondottak tudatában. A jegyzetek alapján a tisztviselőket leginkább a vártnál lassabban csökkenő infláció, a...

Közzétette tegnap a legutóbbi, május eleji ülésének jegyzőkönyvét a Fed, melyben túl sok újdonsággal nem találkozhattunk az eddig is elmondottak tudatában. A jegyzetek alapján a tisztviselőket leginkább a vártnál lassabban csökkenő infláció, a vártnál lassabban lazuló munkaerőpiac, illetve a bankszektor stabilitása foglalkoztatta döntésükben. A jegybankárok nagyobb része egyetértett azzal, hogy a soron következő júniusi ülésen lassítson a jegybank és inkább a tartás irányába húztak az előrejelzések, azonban fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy ez még nem feltétlen jelenti a kamatemelési ciklus végét.

A kamatemelés óta, amely 5-5,25 százalékra emelte a Fed irányadó kamatsávját, több jegybankár is elmondta, hogy nyitottak a további emelésekre, főleg, ha az infláció makacs marad és csak nagyon lassan vagy éppen sehogyan sem csökken annak üteme. Legutóbb Christopher Waller Fed-kormányzótanács-tag nyilatkozta, hogy támogatja a további monetáris szigorítást, de innentől sokkal inkább adatvezérelt lehet a jegybank döntéshozó testülete. Raphael Bostic az atlantai tagbank elnöke is az adatvezérelt döntéshozás fontosságát emelte ki az előttünk álló időszakra, főleg, hogy az eddig meglépett döntések eredménye csak most fog megmutatkozni a gazdaságban.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Stabil az agrárkülkereskedelem egyenlege
AGRÁR SAROK

Stabil az agrárkülkereskedelem egyenlege

Az agrárexport szerkezetében az elsődleges és másodlagos feldolgozottságú termékek szép karriert futnak be. Míg a feldolgozatlan termékek a tíz...

2024. április 11.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben