Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Még 75 bázispontos kamatemelés jöhet az eurozónában?

SZTORI
SZTORI2023. május 17.   11:38

Robert Holzmann osztrák jegybankár szerint a jelenlegi 3,25%-ról 4% fölé kéne emelni az EKB-nak a betéti rátát az infláció megfékezése érdekében, ennek megfelelően minimum 75 bázispontos kamatemelést lát még indokoltnak. Ez alapján ő további 3-4...

Robert Holzmann osztrák jegybankár szerint a jelenlegi 3,25%-ról 4% fölé kéne emelni az EKB-nak a betéti rátát az infláció megfékezése érdekében, ennek megfelelően minimum 75 bázispontos kamatemelést lát még indokoltnak. Ez alapján ő további 3-4 kamatemelést tart indokolnak, míg a piac csak 2 kamatemelést áraz. Robert Holzmann a leginkább héja beállítottságú jegybankár az EKB-n belül, így tőle nem szokatlan, hogy a konszenzusnál nagyobb mértékű és gyorsabb ütemű kamatemelést lát indokoltnak. Mellesleg szerinte kár volt a jegybanknak lassítania, továbbra is 50 bázispontos kamatemelést látott volna indokoltnak a május eleji kamatdöntés alkalmával.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben