Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

SZTORI

Hamarosan elkezdődik

SZTORI
SZTORINagy JánosMakrogazdasági elemző2023. április 26.   08:49

A jegybank kamatdöntő ülését követően az alapkamat maradt 13 százalékon. Az az O/N betéti kamat szintén maradt, 12,5 százalékon, ugyanakkor az O/N fedezett hiteleszköz kamata 450 bázispontos mérséklődést követően 20,5 százalékon áll holnaptól. Utóbbi változását múlt héten már előre vetítette Virág Barnabás alelnök egy múltheti interjúban.

A jegybank álláspontja szerint bár a magyar gazdaság kockázati megítélése érdemben javult az elmúlt időszakban, az egynapos betéti gyorstendereken továbbra is fenn kell tartani a 18 százalékos kamatszintet. Ugyanakkor fontos újdonság volt a közlemény végén: „a jegybank a következő kamatdöntő ülések alkalmával mérlegeli a kockázati megítélés javulásának tartósságát, és ez alapján hoz döntést az egynapos eszközök kamatkondícióinak változtatásáról.” Ahogy a kamatfolyosó igazítása nyomán várható volt, a jegybank asztalára kerül az egynapos betét kondícióinak változtatása, mely ez alapján legkorábban a májusi ülés alkalmával következhet be. Mindemellett a kötelező tartalék rendszerének április elejétől érvényes felépítésében újabb változás a mostani ülés alkalmával nem történt.

A lazítás megkezdésére vonatkozó első jelzés után felkészülhetünk az egynapos betéti eszköz kamatának csökkentésére is. A gazdasági aktivitás lényegi lassuláson megy keresztül, mely több csatornán keresztül katalizálhatja a dezinflációs folyamatot. Ebben fontos tényező lehet, hogy jegybank magas frekvenciás adatai szerint áprilisban havi alapon csökkenhettek az élelmiszerárak. Azonban a makacs maginfláció és a forint elmúlt időszakban tapasztalt sérülékenysége továbbra is óvatosságra intheti a magyar központi bankot.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
WEBINÁRIUM

A 2024-es amerikai választások felboríthatják az amerikai és globális gazdaságot?

2024. május 29. - Erste Market webinárium. Hogyan változtathatja meg az amerikai elnökválasztás a globális gazdasági jövőképet?

Megkapaszkodik-e a repce?
AGRÁR SAROK

Megkapaszkodik-e a repce?

Nagy odafigyelés, kritikus időzítés, sok kártevő, sok stresszhatás. Szóval igazi szakmai kihívás volt a repce termelése ebben az évben is. A...

2024. június 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben