Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem zárható ki az 50 pontos emelés sem

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. április 25.   09:12

Az alapszcenárió továbbra is a 25 bázispontos emelés Az EKB igazgatósági taja, Isabel Schnabel szerint akár az 50 bázispontos kamatemelés is elképzelhető az Európai Központi Bank jövő heti kamatdöntő ülésén, ahol...

Az alapszcenárió továbbra is a 25 bázispontos emelés

Az EKB igazgatósági taja, Isabel Schnabel szerint akár az 50 bázispontos kamatemelés is elképzelhető az Európai Központi Bank jövő heti kamatdöntő ülésén, ahol adat-vezérelt alapon fognak majd döntést hozni. A piac jelenleg kicsivel több, mint 20%-os esélyt ad az 50 bázispontos emelésnek, az alapszcenárió változatlanul a 25 bázispontos emelés. Ezzel szemben Francois Villeroy francia jegybankelnök inkább hűtötte a kedélyeket, amikor arról beszélt, hogy mind a további lépések száma, mint a mérete limitált lehet. Az EKB vezető közgazdásza pedig szimplán arról nyilatkozott, hogy az adatok alapján a jövő héten újabb kamatemelésre van szükség, de a további kamatemelési pályáról nem nyilatkozott.

Indul a közös EU-s gázvásárlás

Technikai értelemben ma kezdi meg működését az EU közös gázvállalási platformja. Mától május 2-ig rögzíthetik a gázkereskedő cégek a 2023 júniusa és 2024 májusa közti gázigényüket. Ezt követően összegzik a keresletet és ellenajánlatokat kérnek be. A tényleges üzletkötésekre május közepén kerül majd sor.

Vegyes lett a német IFO index

Tegnap délelőtt tették közzé a német IFO indexet. Az üzleti környezetre és a kilátásokra vonatkozó al-index is enyhén emelkedett, sőt pozitív meglepetést szolgáltattak. Viszont a jelenlegi gazdasági helyzet megítélése a várt enyhe javulással szemben enyhén romlott. Míg a ZEW index inkább a pénzügyi szereplőket kérdezi meg, addig az IFO index jobban reprezentálja a reálgazdasági szereplők üzleti hangulatát.

Jelentésekre és makroadatokra vár az amerikai piac

Alig-alig történt valami tegnap a tengerentúli részvénypiacokon, gyorsjelentésekre és fontos makroadatokra vár a piac, míg az USA adósságplafonjával kapcsolatos viták enyhe óvatosságot követelnek a befektetőktől. Az S&P 500 alig egytized százalékkal emelkedett, míg a Nasdaq kéttized százalékkal csökkent. A 10 éves dollárhozam 8 bázisponttal 3,49 százalékra mérséklődött, a kétéves kötvényhozam pedig 9 bázisponttal 4,09 százalékra süllyedt.


A mai nyitás előtt dömping lesz a vállalati jelentések között, míg este két tech nagyágyú, a Microsoft és az Alphabet is közzéteszi első negyedéves számait. A gyorsjelentések nem állnak le egész héten, csütörtökön GDP adatközlés következik, pénteken pedig a Fed kedvence, a PCE inflációs mutató is napvilágot lát.

Kína újabb intézkedéssel élénkítené a gazdaságot

A hírek szerint a kínai vezetés arra próbálja rávenni a helyi bankokat, hogy csökkentsék a betéti kamatokat. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az ország jelentős megtakarítási állománya csökkenjen, és helyette a fogyasztás illetve a beruházások növekedjenek.

Ugrásra kész a japán jegybank

Kazuo Ueda, a japán jegybank elnöke arról beszélt, hogy egyelőre fenn kell tartani az ultralaza monetáris politikát, de a BoJ készen áll a kamatemelésre, ha a bérnövekedés és az infláció a vártnál nagyobb mértékben gyorsul.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben