Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A májusi kamatemeléssel véget érhet a Fed szigorítási ciklusa

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. április 21.   09:20

Egyetértés a jegybankárok közt A Fed jegybankárai nagyjából egyetértenek abban, hogy a májusi ülésen még emelni kell az irányadó kamatot, ugyanakkor utaltak arra is, hogy ezután szünetet kell tartani. A Clevelandi Fed...

Egyetértés a jegybankárok közt

A Fed jegybankárai nagyjából egyetértenek abban, hogy a májusi ülésen még emelni kell az irányadó kamatot, ugyanakkor utaltak arra is, hogy ezután szünetet kell tartani. A Clevelandi Fed vezetője, Loretta Mester megerősítette, hogy támogatja az 5% feletti kamatlábakat, de hozzátette, hogy a szigorodó hitelfeltételek közepette óvatosságra van szükség. Raphael Bostic támogatta, hogy egy újabb emelés után szünetet tartsanak. Patrick Harker szintén azt mondta, hogy szükség van további szigorításra, de a kamatok már közel vannak ahhoz, ahol lenniük kell.

Több sürgősségi kölcsönt vettek fel a bankok

Az amerikai bankok öt hét óta először növelték a Fed-től felvett sürgősségi kölcsönöket, ami azt jelzi, hogy a feszültségek továbbra is fennállnak. Az úgynevezett diszkont ablakból és az új Bank Term Funding Programból történő hitelezés összege április 13. és 19. között 143,9 milliárd dollárra emelkedett az előző heti 139,5 milliárdról.

További kamatemelésekre készül az EKB

Az EKB márciusi üléséről szóló, tegnap publikált jegyzőkönyv megerősítette, hogy további kamatemelések várhatóak a jegybanktól. Ez megfelel az elemzői várakozásoknak és a piaci árazásoknak is.


Christine Lagarde egy tegnapi eseményen szintén a további kamatemelések szükségességéről beszélt az infláció letörése érdekében. Ennek pontos méretére nem tett egyértelmű utalást, a kamatemelések száma elsősorban a hitelpiaci kondíciók változásától függ majd.

Furcsa helyzetbe került Tajvan a chipek miatt

A tajvani chipgyártás leválását szorgalmazó amerikai célok enyhítését szeretné elérni a tajvani vezetés – mindezt a Bloomberg információi szerint szépen, csendben. Nem titok, hogy az Egyesült Államok fél attól, hogy Kína megtámadja a szigetországot, emiatt szeretné a kulcsfontosságú félvezetőtermelést máshol, ha lehet „otthon” megoldani. A szuperhatalom kereskedelmi minisztere, Gina Raimondo az USA tajvani chipektől való függését „tarthatatlannak” és „veszélyesnek” nevezte, míg a Republikánus párt egyik nevesebb képviselője, Michael McCaul szerint a függést mihamarabb meg kell szüntetni. A tajvani vezetés azonban megijedt, és megkérte az amerikai oldalt, hogy vegyenek vissza a tajvani chiptermelés levágását célzó retorikából, ugyanis így az ország legjelentősebb gazdasági tevékenységét adó üzletág tulajdonképpen összeomlana.

Hajszálnyi mérséklődés a japán termelői inflációban

A várt, egytized százalékponttal 3,2 százalékra mérséklődött a japán termelői infláció márciusban év/év alapon. A termelői maginfláció nem változott, 3,1 százalék maradt éves szinten, pedig ugyanúgy 0,1 százalékpontos mérséklődést vártak az elemzők.

Szűkült a feldolgozóipar és a szolgáltatószektor közötti rés Japánban

A Jibun Bank felmérése szerint már sorozatban harmadszor javult a japán feldolgozóipari beszerzési menedzser-index, 49,2 pontról 49,5 pontra, azonban ez még továbbra is negatív kilátást jelent. A szolgáltatószektor BMI-je minimálisan, 55 pontról 54,9-re csökkent. Az összetett index 52,9 pontról 52,5 pontra csökkent.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben